26 / 04 / 2024

Antalya Millet Bahçesi harabeye dönüştü!

Antalya Millet Bahçesi harabeye dönüştü!

Bakımsızlıktan ağaçların kuruduğu Millet Bahçesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Türel, “Mevcudun korunmaması bizi üzüyor. Bıraktıklarımızı tamamlasalar yeter” diye konuştu.



Antalya'da yapımına AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Millet Bahçesi projesi CHP'li yeni yönetim tarafından durduruldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; sulama yapılmaması sebebiyle ağaçların kurumasıyla gündemde bulunan dev park harabe haline döndü. Son hali görüntülenen millet bahçesi çöp ve şantiye atıkları ile şaşırttı.

YÜZDE 90'I BİTMİŞTİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projenin kendi döneminde yüzde 90 oranında tamamlandığını açıkladı. Türel, "Hatta seçime yetiştirebilir miyiz diye düşündük. Bugün gelinen aşamada orada bir çalışma yapılmadığı görünüyor. Hatta mevcudun korunamaması bizleri üzüyor. Her zaman söylüyoruz, bizim bıraktıklarımızı tamamlasınlar yeter. Antalya için önemli bir değer olacak proje. Daha önce yaptıkları açıklamada Millet Bahçesi kısmını tamamlayacaklarını fakat Kent Müzesi'ni yapmayacaklarını söylemişlerdi. Şimdiye kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığı görünüyor" açıklamasında bulundu. Yıkılan Atatürk Stadyumu yerine 137 dönümlük alan üzerinde bulunan Türkiye'nin ilk ve en büyük Millet Bahçesi unutuldu.

EKİM SONU AÇILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek ise Millet Bahçesi'nin ilk bölümünün, Ekim ayının son haftasında başlayacak Altın Portakal Film Festivali öncesinde hizmete açılacağı söylendi. Projenin ikinci kısmında bulunan eski belediye binasının da bitki dikimi hazırlanarak, son olarak Atatürk Spor Salonu'nu içeren sbölümün ise en son açılacağı duyuruldu.


Geri Dön