26 / 04 / 2024

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'da bulunan askeri alan Millet Bahçesi oluyor. Proje kapsamında kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yer alacak.



Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan askeri alan Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. 900 dönümlük alanda kurulacak Millet Bahçesi'nin yanı sıra kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Millet Bahçesi için çalışmaları başlattı. Belediye Genel Sekreter İlhan Bayram, bölgede incelemelerde bulundu. 

Zeytinlik alanların planlarda olduğu gibi yeşil alan olarak kalacağını söyleyen Bayram, Darıca'nın nefes alacağı bir alan olacağını belirtti. Bayram, Kocaeli'de birçok Millet Bahçesi oluşturacaklarının altını çizdi.

Bayram, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatlarıyla Kocaeli'nin birçok noktasında halkımızı Millet Bahçeleriyle buluşturacağız. Bu güzel projelerin başında gelen Darıca Millet Bahçesinde de hemen çalışmalara başladık. Çok büyük bir alana sahip olan Darıca Millet Bahçesindeki zeytin ağaçlarına dokunmadan yeşillendirerek sosyal alanlar oluşturacağız. 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, liseler kampüsü ile birlikte Darıca'daki kamu binalarını buraya taşımayı hedefliyoruz. Darıca sahilden yapılacak bağlantı yolları ile birlikte bu güzel bölgeyi vatandaşın hizmetine sunacağız'' şeklinde konuştu.

Askeri alanın boşaltıldıktan sonra çalışmaların başladığını belirten Bayram, "Şu anda burada kullanılmaz durumdaki ömrünü tamamlamış eski binaları yıkıyoruz. Sahilde de çalışmalarımız sürüyor. Sekapark'taki çalışmalarımızı buraya yansıtacağız. Tecrübeli ve işini bilen bir ekibimiz var. Bu alanı halkımız için çok güzel bir yaşama merkezine dönüştürecek" dedi. 


Geri Dön