20 / 04 / 2024

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski stadyumun alanının Millet Bahçesi’ne dönüşümü için Türkiye’de ilk kez başlattığı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski stadyumdaki dönüşüm çalışmalarının ardından başlayacak çalışmalarla Konya’nın Millet Bahçesi’ne kavuşacağını belirterek, yaptıkları çalışmalarda geri dönüşüme de büyük önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Altay, geri dönüşüm anlamında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. 

Konya Belediyesi'nde yer alan habere göre eski stadyum alanında yürütülen geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Altay, koltukların sökülerek plastik geri dönüşüm fabrikalarına gönderildiğini ve binalarda bulunan PVC’lerin de sağlam olanlarının yeniden kullanımını sağlayacaklarını aktardı. 

Başkan Altay, “Bina üzerindeki tüm yapıların tesisatı sökülerek kablo ve bakır şeklinde ayrı ayrı stoklandı. Yıkımla birlikte başlayan demir ayrıştırma süreci demirin betonlardan ayrılarak top haline getirilmesi ile devam ederken top haline gelen demirler, demir dönüşüm fabrikalarına nakledilerek yeniden ekonomiye kazandırılacak”dedi.

Başkan Altay, son aşamaya gelen çalışmalarda eski stadyumda bulunan moloz yığınlarının kısa süre içerisinde kaldırılacağını da ifade etti.


Geri Dön