29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.



İlk etabının 2023 yılının Mayıs ayında açılması planlanan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 5 milyon 61 bin metrekarelik alana sahip olacak ve 145 bin 300 ağaç dikilecek.

Atatürk Havalimanı'nda otel olarak hizmet veren binanın imar planında olmamasına rağmen Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından okul yapılmak için harekete geçildiği iddia edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Havalimanı’nın içindeki eski otel binasının okul yapılması ihaleye çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 1 Haziran’da onay verilen okul inşaatı ihalesine son teklif tarihi 29 Haziran.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından ihaleyi alan şirket inşaata 15 gün içerisinde başlayacak.

Yüklenici şirket yer tesliminden itibaren (1 yıl) 350 takvim gününde binayı okula dönüştürüp teslim edecek.

İhale şartnamesinde yapılacak işlerin özeti ise şu şekilde yer aldı:

"Atatürk Havalimanı Eski Otel Kompleksinin Eğitim Tesisine dönüştürülmesi kapsamında muhtelif kısımlardaki duvar, tavan , döşeme imalatlarının tadilatı ve yenilenmesi; cam , ahşap, alüminyum vb. imalatların yapılması, mutfak; inşaat ve mekanik imalatların tadilatı ve yeni imalatların yapılması ile elektrik, elektronik, mekanik tesisatların tadilatı ve yeni imalatların yapılması... Yukarıda bahsedilen hususlar işle ilgili özet bilgiler olup, burada bahsi geçmeyip proje ve şartnamelerde yer alan diğer imalatlarda iş kapsamında olacaktır.”

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

TOKİ İMAR PLANI DEĞİŞTİ İDDİASINA AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir haber sitesinde yayınlanan, "Atatürk Havalimanı’nda flaş gelişme: İmar planı değiştirildi" başlıklı haberin gerçek dışı olduğunu belirterek bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, " İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi’nin ihalesi 29.04.2022 tarihinde yapılmış, kesinleşen ihale kararı 10.05.2022 tarihinde isteklilere bildirilmiştir. İhale üzerinde kalan yüklenici ile 16.05.2022 tarihinde sözleşme imzalanmış ve aynı gün yer teslimi yapılarak yüklenici işe başlatılmıştır. Kesinleşen ihale kararının isteklinin kendisine tebliği sonrasında iş yeri mobilizasyonu ve hazırlık çalışmaları çerçevesinde, iş makineleri getirilmiştir. Fiili çalışma ise, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sözleşme imzalandıktan sonra başlatılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön