28 / 03 / 2024

Sakarya Millet Bahçesi için start verildi!

Sakarya Millet Bahçesi için start verildi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Haziran’da Sakarya’da gerçekleştirdiği mitingde müjdesini paylaştığı Millet Bahçesi projesiyle ilgili açıklamalar yaptı.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Haziran Sakarya Mitingi’nde müjdelediği Millet Bahçesi projesinde gelinen son durum hakkında açıklamalar yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Millet Bahçesi için Eski Stadyumda yıkımın kısa süre içerisinde başlayacağını dile getiren Toçoğlu, “Eski stadyum, Çark Mesire alanı ve altyapı tesislerinin bulunduğu 70 bin metrekarelik alan için 4 tane proje hazırladık. İnşallah şehrimiz için en uygun projeyi süratle hayata geçireceğiz” dedi.

Millet Bahçesi


Başkan Zeki Toçoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi ziyaretinde çok önemli bir müjdesi oldu. Cumhurbaşkanımız eski stadyum alanının Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceği müjdesini verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarının ardından hemen çalışmalara başladık. 4 farklı proje hazırladık. 30 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz toplantıda hazırlanan projeleri değerlendireceğiz.  Şehrimiz için en uygun proje hangisiyse kamuoyuyla da paylaşıp o projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

70 bin metrekare


Eski stadyuma ilave olarak mesire ve altyapı tesislerinin bulunduğu alanın da projeye eklendiğini söyleyen Toçoğlu, “Büyükşehir Meclisimizde gerekli düzenlemeleri yaptık ve 70 bin metkarelik parselleri yeşil alan olarak değiştirdik. İnşallah yeşiliyle, yürüyüş ve spor alanlarıyla şehrimize çok yakışacak bir çalışma olacak. Her zaman söylediğimiz gibi Büyükşehir demek, yeşil demek. Millet Bahçemizin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Geri Dön