20 / 04 / 2024

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa'ya yakışır ‘doğal ortam havasında’ bir Millet Bahçesi oluşturulacağını belirtti.



BursaBüyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı,  Ankara  Yolu’ndaki meclis binasında yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerçekleştirdiği konuşmada, ramazan ayında Bursa ve kardeş coğrafyalarda yapılan etkinlikler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. On bir ayın sultanı ramazanın girmesiyle beraber 17 ilçe ve 7 ayrı ülke ile Bursa kent merkezindeki 9 ayrı noktada her gün iftar sofraları kurulduğunu dile getiren Başkan Aktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak dağıtımlarının yapıldığını, ramazan ayının aslına uygun şekilde birbirinden işlevsel organizasyonlarla en güzel şekilde değerlendirildiğini belirtti. 

Hazırlıklar başladı

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Bursa ziyaretinde açıkladığı Millet Bahçesi konusuna da değinen Başkan Aktaş, cumhurbaşkanıyla iftar programında detaylı değerlendirme yaptıklarını belirtti. Görüşmede ekstra bir masrafın gündeme gelmediğini söyleyen Başkan Aktaş, "Cumhurbaşkanımız, sadece eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılması, yerine tamamen doğal ortam oluşturulması yönünde görüşlerini ifade etti. Arkadaşlarımız konuya ilişkin proje hazırlıyor. Millet Bahçesi; botanik park havasında olacaksa, hoş olmayan beton görüntünün ortadan kaldırılması gerekir. Bir dolgu veya şekli komple değiştirmekten ziyade beton görüntünün kalkması iyi olacaktır" diye konuştu.


Geri Dön