26 / 04 / 2024

Bir binayı yeşil hale getirebilecek özellikler neler

Bir binayı yeşil hale getirebilecek özellikler neler

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Başiskele'de yeşil alanlar imara açıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda başta Başiskele olmak üzere ilçelerdeki birçok yeşil alan imara açıldı. CHP, yeşil alanların imara açılmasına itiraz etti ancak AKP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla teklifler meclisten geçti

İzmit'te yeşil alanlar imara açıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda başta Başiskele olmak üzere ilçelerdeki birçok yeşil alan imara açıldı. CHP, yeşil alanların imara açılmasına itiraz etti ancak AKP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla teklifler meclisten geçti.

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış!

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Miidiirü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliğiyayımladığını belirterek, 'Teknolojik ve yeşil bir bina hem daha çok tercih sebebi olacak' dedi.

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliği yayımladığını belirterek, hem inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, hem de üretici hak ettiği değeri alacaktır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya katılan kısa filmlerin değerlendirmesini ise Yeşilçam’ın önemli isimlerinden oluşacak bir jüri heyeti yapacak.

Yeşilçam yıldızları çevre için bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” düzenliyor. filmlerin değerlendirmesini ise Yeşilçam’ın önemli isimlerinden oluşacak bir jüri heyeti yapacak.

Yeşil çatılar binaların değerini artırıyor!

Yeşil çatılar, grileşen kent hayatında daha fazla oksijen sunarken, yalıtım gibi birçok avantajıyla binaların değerini de artırıyor. Son yıllara damgasını vuran ekolojik arayışlarla daha fazla gündeme gelen yeşil çatıların geçmişi antik çağlara kadar uzan

Bir binayı yeşil hale getirebilecek özellikler neler Haberi

Bir binayı yeşil hale getirebilecek özellikler neler

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Yeşil bir bina, tasarımında, inşaatında ve işletiminde doğaya olumsuz etkileri azaltan veya ortadan kaldıran; iklim ve doğal çevre üzerinde olumlu etkileri bulunan bir yapıdır. Sürdürülebilir, ekolojik, çevre dostu, yüksek performanslı, akıllı gibi pek çok sıfatla gündeme gelen yeşil bina uygulamalarının temel amacı, doğaya gereken özeni göstermeyi sağlamaktır.

Enerji fiyatlarının önlenemeyen yükselişi, az enerji ile yüksek performans sağlayan bina tasarımlarının önünü açmış, hatta zorunlu hâle getirmiştir. Dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de gerek sürdürülebilir maliyetleri ve gerekse de çevreye duyarlılıklarından dolayı bu tür bina projelerine artan bir ilgi vardır.

Klasik anlayışla ve genel standartlar ölçüsünde inşa edilen binaların çevresel etkileri son derece olumsuzdur. Bu tarz binalar...