18 / 04 / 2024

Blok nizam çekme mesafeleri

Blok nizam çekme mesafeleri

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Halk GYO, Şekerpınar A blok kira sözleşmesi ek protokolü imzalandı!

Kocaeli Şekerpınar A Blok ile ilgili olarak; Halk GYO Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 12 ay boyunca aylık kira bedelinin, bir önceki dönem kira bedeline göre yüze 15 oranında artış uygulanarak, 665 bin 869,22 TL olarak belirlenmesi hususunda ek protokol sözleşmesi imzalandı...

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. Kat kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya GYO İstanbul ili Şişli İlçesi Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan; Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye aylık 11 bin 500 TL + KDV belirlenmesine ve bir yıllık kira sözleşmesi yapılmasına karar verildi.

Batman'da AVM inşaatında beton blok düştü! 2 yaralı!

Batman'da yapımı devam eden alışveriş merkezi inşaatında beton blok düştü. İnşaatta çalışan 2 işçi olay sonucunda yaralandı.

Türkiye'nin İdlib'teki gözlem noktaları için 250 beton blok!

Türkiye ve Rusya arasında yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'nin İdlib kentindeki 12 gözlem noktası için bir haftada 250 beton blok gönderildi.

İstoç Yapı Kooperatifi YT Blok ince inşaat ihalesi 22 Ekim'de!

İstoç Yapı Kooperatifi, 26 bin metrekare alandaki YT Blok ince inşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 22 Ekim 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Park Mozaik'te A Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 yıla varan tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesinin yüksek binalarından A Blok’ta yaşam 18 Haziran’da başladı.

Maslak 1453 B2 Blok kısmi kesin kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Maslak 1453 projesinin 10622 Ada 2 Parsel B2 Blok ile Bu Bloğa Ait Altyapı İşleri'nin kısmi kesin kabulü onaylandı...

Finance Residence A Blok Ağaoğlu fiyatları!

Finance Residence A Blok Ağaoğlu fiyatları haberimizde yer alıyor. Proje Türkiye’nin ilk İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin tek rezidans bloğu olarak yükseliyor.

Turhal Şeker Fabrikası blok satıştan çıkarıldı!

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Arat Turhal Şeker Fabrikası'nın blok satıştan çıkarıldığını söyleyerek, "Ayrı satışa sunularak, Tokatlıların bu fabrikayı satın almalarına imkân sağlanmıştır" dedi.

Avrasya GYO Metrocity A Blok 2017 değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Metrocity A Blok 2017 değerleme raporunu yayınladı. 

Avrasya GYO Metrocity C Blok 2017 değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Metrocity C Blok 2017 değerleme raporunu yayınladı. 

Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Büyükçekmece'de dönüşüm kapsamında 56 dairelik 2 blok yıkıldı. 

Blok nizam çekme mesafeleri Haberi

Blok nizam çekme mesafeleri

Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip...