28 / 03 / 2024

bodrum konut satışları pandemi

bodrum konut satışları pandemi

Karantinada aylarca evlere kapalı kalan birçok insanın konutlarını değiştirme isteği ve bankların da uygun kredileri sebebiyle pandemi döneminde Bodrum’da konut satış rekoru kırıldı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'a yabancı ve yerli yatırımcıların pandemiye rağmen ilgisi devam ediyor. İlçe merkezinde konut satışları Haziran-Ağustos döneminde yüzde 83.1 arttı. 

Bodrum'da konut satışları yüzde 125 arttı!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye yapılması gereken yatırımları, konut ve turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı. Kocadon, konut satışlarının yüzde 125 arttığını açıkladı.

Bodrum'da yabancılara yönelik konut satışları hız kazandı!

Mütekabiliyet yasası ile ülke genelinde tercih edilen tüm tatil yörelerinde olduğu gibi Bodrum'da da yabancılara yönelik konut satışları hız kazandı...

ABD'de yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. Ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

bodrum konut satışları pandemi Haberi

bodrum konut satışları pandemi

Karantinada aylarca evlere kapalı kalan birçok insanın konutlarını değiştirme isteğiyle konut satışlarında rekor kırıldı.

Geçen senenin ilk 8 ayında Bodrum’da satılan konut adedi 2 bin 930 iken, 2020 yılının aynı döneminde yüzde 34,33 artışla 3 bin 936'ya yükseldiğini dile getiren Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Ancak pandemi sonrası normalleşme döneminde gerçekleşen satışlar baz alındığında bu rakam çok daha yüksek oranlarda gerçekleşti. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı dönemde yüzde 83,1 artışla 2 bin 232'ye yükseldi” diye konuştu.

Mega projeler tercih edilmedi

Koronavirüs sebebiyle kalabalık olmayan butik sitelere, bahçe katı, geniş balkonlu, kiler odasına sahip dairelere taleplerin artığını dile getiren Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Yüksek katlı mega projelerden...