18 / 04 / 2024

boğaz cumhurbaşkanlığı

boğaz cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz artık bize yetmiyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri ziyaretinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Boğaz artık bize yetmiyor" dedi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İstanbul Boğazı’nın belediyeden alınmasına tepkiler büyüyor!

İstanbul Boğazı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan yetkilerin, başkan, yöneticileri ve üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni kurullara devredilmek istenmesi tepkilere sebep oldu.

Boğaz'ın siluetini bozan yapılar yıkılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz'ın siluetini bozan yapılar ile ilgili konuştu. Erdoğan, ''Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' şeklinde konuştu.

Boğaz’daki yüksek yapılaşma için eleştiriler sürüyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda ele aldığı Boğaz’daki yüksek yapılaşmaya ilişkin eleştiriler sürüyor.

Boğaz yasası meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Boğaz Yasası" hazırlanması çağrısı yapmasını Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi yöneltti ve 10 soruya cevap istedi.

Boğaz yasası yeniden çıkartılmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde konuştu. Erdoğan, Boğaz yasasının yeniden ele alınması, çıkartılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Boğazı'nda gemi yalıya çarptı!

İstanbul Boğazı'ndan geçen Sierra Leone bayraklı gemi, dümeninde meydana gelen arıza nedeniyle Kanlıca'da Ethem Pertev yalısına çarptı. Yalıda ve gemide hasar meydana geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Beyoğlu'nda toplandı!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Mayıs ayı meclis toplantısı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Başkan Ahmet Misbah Demircan birimlerin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

1997 yılında Boğaz'a Çankaya Köşkü!

1997 yılında Cumhurbaşkanı Demirel için Huber Köşkü arazisi içinde, Boğaz'ın öngörüm alanına dev bir köşk inşa ediliyormuş. 108 dönüm arazisi olan Huber Köşkü'nde yapılan köşk yazlık olarak kullanılacakmış.

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş!

1996 yılında Boğaz'da talan devam ediyormuş ve Kanlıca'da SİT alanları kaçak yapılarla işgal ediliyormuş. Kanlıca'daki tarihi eser durumundaki bazı binalar, yasak olmasına rağmen yıkılarak veya ilave yapılarak yeniden inşa ediliyormuş.

Abdullah Gül boğaz manzaralı villaya taşındı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 8 aydır kaldığı Tarabya Köşkü'nden taşındı. Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçtiğimiz hafta Kavacık'taki boğaz manzaralı villaya yerleşti...

boğaz cumhurbaşkanlığı Haberi

boğaz cumhurbaşkanlığı

Boğaziçi’nde özellikle “sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi” olarak bilinen bölgede tüm imar kararları Boğaziçi İmar Yüksek Kurulu’nun onayı ile hayata geçiyordu.

TEK YETKİLİ CUMHURBAŞKANI

Hürriyet Gazetesi'nde Nuray Babacan'ın haberine göre yeni düzenle bu sistemde değişti. Kurulun görevleri, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi. Kurul, Cumhurbaşkanı’nin atayacağı isimlerden oluşacak.

KAMU YATIRIMLARI PLANLANACAK

Cumhurbaşkanı onayıyla hayata geçirilecek kurulun kuruluş amacı Boğaziçi imar uygulamaları gereği, kamu yatırımlarının planmasının olduğu belirtildi. Yeni kararname ile yapılaşmanın önlenmesi için korunan alanların ne olacağı merak ediliyor.