26 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar Kurulu

Boğaziçi İmar Kurulu

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; dünya incisi İstanbul Boğazı’nda çarpık yapılaşmaya ‘dur’ diyecek. Artık hiçbir kurum, kurulun bilgisi dışında plan yapıp yapılaşma için izin veremeyecek. 

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç sertifika aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç farklı kuruluştan bina ve tesis yönetim hizmetleri alanında sertifika aldı.

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

Boğaziçi İmar Kurulu Haberi

Boğaziçi İmar Kurulu

İstanbul boğazındaki çarpık yapılaşmayı durduracak olan uygulama yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruldu. Buna göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’ndan izin almadan bu bölgede yapılaşma izni verilemeyecek. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan oluşacak ve Cumhurbaşkanı veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın katılımı ile toplanacak. Bakanların katılamadığı toplantılara ise bakan tarafından görevlendirilecek bakan yardımcıları katılım gösterecekler. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının katılamadığı toplantılarada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri katılacak. 30678 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon...