28 / 03 / 2024

Bölgesel ısıtma sistemi nedir

Bölgesel ısıtma sistemi nedir

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında yer verilen "Bölgesel ısıtma sistemi nedir?" yanıtı haberimizde...

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

Antalya'nın acil bölgesel planlaması yapılmalı!

Elazığ depreminin Akdeniz’in de içinde yer aldığı bölgenin tamamını etkilediği için uyarılar yapan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, acilen bölgesel planlama yapılmasını ve riskli yapılara çözüm getirilmesini istedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu mu?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durdurulduğu iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2 yılda tamamlanacak!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2 pisti ve alt yapısı tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yılda tamamlanacağını kaydetti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin üç aydır ücretlerini alamamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için üstyapı ihalesi 2020'de!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'ndaki altyapı işlerinde fiziki gerçekleşmenin bu yıl sonu itibari ile yüzde 65'e yükseltilmesi hedefleniyor. Havalimanının üstyapı tesislerinin yapımı için 2020'de KÖİ dahilinde ihaleye çıkılması planlanıyor...

Bölgesel girişim sermayesi uygulaması geliyor!

Kalkınma ajansları, "bölgesel girişim sermayesi" uygulamasıyla büyüme potansiyeli taşıyan şirketlere sermaye katkısında bulunarak bölgelerin gelişmesine destek olacak.

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Bölgesel ısıtma sistemi nedir Haberi

Bölgesel ısıtma sistemi nedir

Bölgesel ısıtma sistemi nedir?

Isıtma sistemlerinden biri olan "Bölgesel ısıtma sistemi nedir?" sorunuzun yanıtı,05 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Yönetmeliğin, Tanımlar ve Kısaltmalar kısmında 4. maddede Bölgesel ısıtma sisteminin tanımlamasına yer alıyor. Buna göre bölgesel ısıtma sistemi nedir sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor.


Bölgesel ısıtma sistemi

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin, mahalle ve daha büyük ölçekteki yerleşimlerde yer alan binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sistemine deniyor.


Yönetmelikte yer alan diğer ısıtma sistemleri ise aşağıda sıralanıyor;


Bireysel ısıtma

Bağımsız bölüm içerisine yerleştirilen bir ısı üretim kaynağından elde edilen ısıtma enerjisi ile bağımsız bölümün ısıtılmasını ifade ediyor. 


Bölgesel sıhhi sıcak su sistemi

Bir merkezden elde edilen sıhhi sıcak suyun bölge içerisindeki binalara ve bağımsız bölümlere dağıtılması ve kullanılmasını...