29 / 03 / 2024

bolu Kiliseli Tüccar Hanı

bolu Kiliseli Tüccar Hanı

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Bolu'daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş'ten son dakika açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş, Kıbrısçık ilçesindeki TOKİ mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklama ve detaylar...

Memur ve tüccar zihniyeti arasındaki fark! 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda memur ve tüccar zihniyeti arasındaki farkı yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Uzun yola çıkan herkesi ilgilendiriyor; Bolu Dağı Tüneli ile ilgili kritik karar

Bolu'da düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, tünelin İstanbul istikametine doğru 70 metre uzatılacağını açıkladı. İşte açıklamanın detayları...

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 milyona yakın Bağ-Kur’luyu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını indireceklerini ifade etti.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu çalışan çok sayıda tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını düşürecekleri söyledi. Buna göre, küçük esnafın, tüccarın emekliliği kapsamında gerekli prim gün sayısı SGK'lılarla eşitlenmiş olacak.

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

Çiftçinin gözü kulağı açıklanacak o rakamda

Pamuk çiftçisinin gözü bu ay açıklanması beklenen destekleme priminde. Peki, pamukta destekleme primi ne kadar olacak? Pamuk destekleme primi ne zaman ödenecek? Pamuk çiftçisi ve tüccarı ne istiyor?

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tarım ürünü ihracatının durduğunu dile getirdi.

Bolu ve Karabük için acele kamulaştırma kararı!

Bolu ve Karabük illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlara yeni kredi fırsatı! Başvurular ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayici, tüccar, büyük şirketlere müjdesini verdiği "Nefes Kredisi"nin kapsamı kesinleşti. Nefes kredisine başvurular 1 Haziran tarihinde başlıyor.

bolu Kiliseli Tüccar Hanı Haberi

bolu Kiliseli Tüccar Hanı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bolu Gerede'de Bizans döneminde yapıldığı belirtilen "Kiliseli Tüccar Hanı", restore edilerek turizme kazandırılacak.

İlçe merkezinin Kitirler Mahallesi'nde yer alan tarihi yapının, Osmanlı'nın bölgeyi fethetmesinin ardından içinde kilise ve mescit bulunan bir ticaret merkezi olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Kiliseli Tüccar Hanı'nın, doğu cephesinde kuzey kısmında bulunan camların kilit taşı üzerinde "haç" şeklinin, güneye bakan camlarının kilit taşı üzerinde ise "Allah" lafzının olması, yapının hem Hristiyan hem de Müslümanların rahat bir şekilde konaklaması için düzenlendiğini gösteriyor.

Osmanlı döneminin son yıllarına kadar her iki dinin mensuplarının da yoğun olarak konakladığı bilinen  Kiliseli Tüccar Hanı, Cumhuriyet döneminde kapatıldıktan sonra özel mülkiyete geçti.

Uzun zaman kullanılmadığı için son derece bakımsız ve yıkılacak hale gelen han, ilçede yaşayan bazı vatandaşlar tarafından kahvehaneye dönüştürülerek bu şekilde değerlendirilmeye çalışıldı.

Gerede...