19 / 04 / 2024

Borsa istanbul gayrimenkul fonları

Borsa istanbul gayrimenkul fonları

Borsa İstanbul'da 3 adet Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Belgesi 29 Kasım Çarşamba gününden itibaren işlem görmeye başlayacak.

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Burçistanbul Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Burçistanbul Gayrimenkul Limited Şirketi  bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hilmi Öztürk tarafından kuruldu.

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.

Borsa İstanbul’da gong bu kez Şeker GYO için çaldı!

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması ile ilgili olarak gong töreni gerçekleştirildi. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Borsa İstanbul’da gong DAP için çaldı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen gong töreninden sonra borsada işlem görmeye başladı.

Piramit İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Piramit İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli İle Hesna Özdemir ve Yılmaz Ümit Kocagil tarafından kuruldu.

Sun İstanbul Gayrimenkul Ve Pazarlama Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Sun İstanbul Gayrimenkul Ve Pazarlama Ticaret Sanayi Limited  Şirketi Şişli’de  120 bin  TL sermaye bedeli ile Navaf Ahmadaref Abdulkader tarafından kuruldu.

Mr Home İstanbul Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Mr Home İstanbul Gayrimenkul Limited  Şirketi Esenyurt’ta  120 bin  TL sermaye bedeli ile Mehran Fathı Ve Reza Fathı tarafından kuruldu.

Beauty İstanbul Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beauty İstanbul Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Hagı M.A. tarafından kuruldu.

White Tree İstanbul Gayrimenkul Alım Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

White Tree İstanbul Gayrimenkul Alım Satım Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Taner Çelik tarafından kuruldu.

Beyti İstanbul Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyti İstanbul Gayrimenkul Ve Ticaret Yatırım Limited Şirketi Fatih’te   200 bin TL sermaye bedeli  Mahmoud R.K.A tarafından  kuruldu.

Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Borsa istanbul gayrimenkul fonları Haberi

Borsa istanbul gayrimenkul fonları

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucusu olduğu Batışehir Gayrimenkul Yatırım Fonu, One Tower Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Dükkan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun katılma belgeleri kota alındı.

Fonların kodu şu şekilde açıklandı; ALBTS.F1, ALONE.F1 ve ALDUK.F1 olacak.

Gayrimenkul yatırım fonları, Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarında (NYİP) D grubunda işlem görmeye başlayacak. Fon katılma payları Borsa'da işlem görmeye başlamadan önce kurucu ve/veya ilgili portföy yönetim şirketi tarafından belirlenen ve KAP'ta duyurulan son fon pay birim değeri Borsa'da ilk işlem gününde baz fiyat olarak alınacak. 

Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası "Park Mavera 3" 7 Nisan'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Park Mavera 3 tek sertifika olarak işkem görmeye devam ediyor. 


SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, gayrimenkul sertifikalarına işlerlik kazandıracak düzenlemeler üzerinde çalışıldığını...