19 / 04 / 2024

borsaya giren gyolar

borsaya giren gyolar

Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı esiyor. 2017'de sadece üç halka arz olurken 2018'e iki halka arzla başladık bile. 2018'de ise rekor bekleniyor. Hatta borsaya yeni GYO'lar gelebilir. 

Mert Başaran borsaya yeni girenleri uyardı: Giden gitsin, panik yapma!

Haftanın son işlem gününde BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor. Borsa yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, ekonomist Mert Başaran'dan borsaya yeni girenleri uyardı.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Borsaya 10 Ocak'tan itibaren yabancı akını başlıyor!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların alımları hızla devam ediyor. Yabancıların Türk Hisselerine olan talepleri artarken, Borsa yorumcusu Ayhan Öztürk, borsaya 10 Ocak'tan itibaren yabancı akınının başlayacağını açıkladı. İşte o paylaşım...

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

İşte borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları! Borsaya yatırım yapmadan önce mutlaka bu haberi okuyun!

Hisse senedi yatırımlarında kaybetmek de var kazanmak da… Özellikle borsaya yeni giren yatırımcıların çok dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor. İşte investin.com uzman yazarlarının 10 soru ve cevapta hazırladığı borsadaki düşüşlerden korunmanın yolları… Detaylar haberimizde.

Borsaya katılım son 3,5 yılda 5 katına çıktı!  

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı son 7 günde 440 binlik astronomik artışla beraber 6,1 milyona ulaştı. Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında borsaya ilgide patlama meydana gelirken, son zamanlarda artan halka arzlar da girişlerin artmasına sebep oluyor.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

CarrefourSA'dan Babalar Günü'ne özel fırsatlar; Fiyatlar teker teker düştü! İşte Babalar Günü indirimine giren ürünler

Carrefour, Babalar Günü'ne özel olarak pek çok ürünün fiyatında indirime gitti. Peki Carrefour'da indirime giren ürünler hangileri? İşte CarrefourSA'nın Babalar Günü'ne özel fırsatları...

İslam Memiş'ten seçim sonrası ilk yorum: 'Borsaya giriş yapan..."

Altın Piyasaları Uzmanı ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş, Twitter'dan bir açıklamada bulunarak seçimden önce borsaya giren kişilerin kazandıklarını söyledi. İşte İslam Memiş'in açıklaması...

2000'den sonra işe giren erken emekli olacak mı? Emekli olmak isteyenler şimdi bu hesaba göz atın! 

EYT düzenlemesinin ardından kısmi emeklilik ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki 2000'den sonra işe giren erken emekli olacak mı? 

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

İnanılır gibi değil! Bir zamanlar herkesin evine giren bu balığın kilosu 750 TL oldu!

Bir zamanlar sadece denize yakın yerlerde değil, şehirdeki ortalama hanelere de giren kalkan balığı artık sadece zenginlerin lüks sofralarında görülür oldu. Marmara ve Karadeniz’in bu geleneksel balığının kilo fiyatı şimdilerde 750 TL’den başlıyor.

borsaya giren gyolar Haberi

borsaya giren gyolar

Ekonomist Dergisi'nden Ceren Oral'ın haberine göre; yer alan habere göre; 2017'yi yüzde 48 getiriyle kapatan BİST-1OO'deki olumlu trend, halk arzlarda canlanmayı beraberinde getirdi. 2017'de Mistral GYO, Fonet Bilgi Teknolojileri ve Mavi Giyim'in halka arzıyla hareketlenmeye başlayan hisse senedi piyasası, 2018'e Safkar Ege Soğutmacılık ve Trabzon Liman'ın halka arzlarıyla başladı. Borsa İstanbul (BİST) YKB Flimmet Karadağ, 10 şirketin 2018'de halka arz için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Genel kanı, bu sayının 10'u geçebileceği ve 2018'in rekor sayıda halka arza sahne olabileceği yönünde.


YÜKSEK ŞİRKET KALİTESİ

Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk, 2017'deki ekonomik teşvikler sonrası şirket kârlarının artmasının şirketleri halka arz için cesaretlendirdiğini kaydediyor. Baştürk, "Siyasi gündemde ara ara sıkıntılar yaşansa da küresel bazda yüksek risk iştahı piyasaların canlılığını koruyor" diyor. Rıdvan Baştürk,...