19 / 03 / 2024

Borusan 2014 yatırımları

Borusan 2014 yatırımları

Balnak’ın ardından yeni büyük şirketler almak için kolları sıvayan Borusan, yüksek cirolu dev bir lojistik şirketi olmayı amaçlıyor. Şirketin 2015 hedefi ise Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri olmak

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Özel sektör inşaat yatırımları arttı!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Özel sektör inşaat yatırımları büyümeye devam ediyor!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da 5'inci oldu!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinden, 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye 'nin, Avrupa 'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Borusan 2015 yatırımlarını açıkladı!

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, bu yıl konsolide olarak yüzde 10 civarı artışla 5 milyar dolar ciroya ulaşmayı, enerji başta olmak üzere 390 milyon dolara yakın da yatırım hedeflediklerini söyledi.

Temiz enerji yatırımları arttı!

Yenilenebilir enerji yatırımları 2014’te yüzde 16 oranında artış göstererek 310 milyar dolara yükseldi. Yatırımlarını tetikleyen en önemli unsur ABD ve Çin’deki güneş enerjisi yatırımları oldu

Netsel Turizm Yatırımları değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Netsel Turizm Yatırımları A.Ş 2014 Yıl Sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Açıklama ve değerleme raporu şöyle...

İZSU 2015'teki yatırımları için 593 milyon lira kaynak ayırdı!

2014 yılı boyunca kente 267 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 bütçesinden de yatırımlar için 593 milyon lira kaynak ayırdı.

Deloitte yabancı yatırımları yüzde 54 arttı!

Deloitte yabancı yatırımları yüzde 54 arttı. DELOITTE Türkiye’ nin raporuna göre, iki seçime ve gelişmekte olan piyasalardaki likidite baskısına rağmen 2014 yılında yatırımcılar, Türkiye’den vazgeçmediler.

Doğu'da gayrimenkul yatırımları artacak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konutta 2014'te ertelenen talebin yeni yılda sektörde büyümeye etki edeceği düşüncesinde. Tanes gelecek dönemde ise yatırımların Doğu'ya kayacağını söyledi.

2014'te hangi yatırımlar gerçekleşti?

2014 yılının ikinci üç aylık dönemi, 30 Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlarının da etkisiyle Türkiye ekonomisinde yeni bir istikrar dönemini başlattı. 2014'te Türkiye'de yatırımlar arttı...

Agena Endüstriyel Yatırımlar İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agena Endüstriyel Yatırımlar İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Şencan tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 16 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Arif Künar, Selami Horzum tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık 2014 tarihinde Maslak'ta kuruldu.

Borusan 2014 yatırımları Haberi

Borusan 2014 yatırımları


Yaklaşık iki yıl önce uluslararası lojistik hizmeti sunan Balnak’ı satın alarak cirosunu 650 milyon dolaraçıkaran Borusan Lojistik, yeni şirketler alacağını açıkladı. Hedeflerinin yüksek cirolu dev bir lojistik şirketine dönüşmek olduğunu ifade eden Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Balnak alımı ile tecrübe kazandık. Yeni şirketler almaya devam edeceğiz” dedi. 


Sadece büyük şirketler ile ilgileniyor 


İlk şirket alımını 2016’da yapmayı planladıklarını belirten Gürgenç, “Hangi şirkete teklif sunacağımız henüz belli değil. Kendi içimizde detaylı bir çalışma yapıyoruz” dedi. Borusan ve Balnak birleştikten sonra lojistik anlamında sayılabilecek bütün büyük başlıkların hepsinde hizmet verdiklerini vurgulayan Gürgenç, “Dolayısıyla bundan sonra yapılacak olan satın alma Balnak gibi tamamlayıcı bir satın alma olmayacak. Çünkü bizim artık uluslararası taşıma yapan bir şirketimiz var. Eksik olan burasıydı. Burada tamamen ölçeğe...