18 / 04 / 2024

Borusan abd fabrika açılış

Borusan abd fabrika açılış

Borusan Mannesmann’ın Teksas’ın Houston kentinde kurduğu fabrika pazara hızlı giriş yaptı. Zorlu rakiplerin bulunduğu pazarda 130 milyon dolarlık ihale alan şirket, yeni fabrika ile ilk 5’e girmeyi hedefliyor.

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Samsung 380 milyon dolarlık fabrika açacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ABD'de fabrika açmayı planlıyor. Dev firmanın yeni fabrikası 380 milyon dolara açılacak.

Boeing Çin'de fabrika kuracak!

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Çin'de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Firma, Zhoushan şehrinde kurulacak fabrikayla yıllık 737 model 100 adet uçak üretmeyi planlıyor.

Sabancı Holding ABD’de fabrika kuracak!

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu 2017’de 1,5 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi. Planlar arasında ABD’de fabrika yatırımı da bulunuyor.

Borusan Holding Afyon'da tesis kurdu!

Slash ve Arkizon Architects tarafından Afyon'da müze gibi tasarlanan tesis inşa edildi. Fabrika, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın hisleriyle hayata geçirildi.

Borusan Mannesmann, AMM tarafından En İyi Boru Üreticisi seçildi!

ABD çelik sektörünün yayınlarından American Metal Market (AMM) tarafından verilen "En İyi Boru Üreticisi" ödülünü, Borusan Mannesmann'ın ABD'de faaliyet gösteren şirketi Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. kazandı.

ABD, Küba’da fabrikaya izin verdi!

Yaklaşık yarım yüzyıl sonra Küba’ya uygulanan yaptırımları kaldırma ve ilişkileri düzeltme kararı alan ABD yönetimi, yıllar sonra ilk kez Küba'da fabrika açılmasına onay veren anlaşmayı imzaladı.

Urtim ABD'de fabrika açacak!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri, bölgede yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlar nedeniyle gözünü ABD pazarına dikti. Fabrika için ABD'de arazi baktıkları söylendi.

ABD'li TPI İzmir'de fabrika kuruyor!

Hummer adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da İzmir'de yapacağını açıkladı.

Urtim Teksas'ta fabrika açacak!

İnşaat sektörünün belkemiğini oluşturan iskele ve kalıp sistemleri üreticisi Urtim, bu yıl ABD'ye ihracata başlayacak ve 3 yıl içerisinde Teksas'ta fabrika açacak.

Akkök Grubu 2 yılda 3 ülkede fabrika kuracak!

Halk arasında ‘sır kaplama’ olarak bilinen hammaddeyi üreten dünyanın ikinci büyük şirketi Gizem Frit’i satın alan Akkök Grubu şirketlerinden Ak-Kim, Brezilya, Çin ve ABD’de 2 yılda fabrika açacak.

Akkök Grubu, Brezilya, Çin ve ABD'de fabrika açıyor!

Halk arasında 'sır kaplama' olarak bilinen hammaddeyi üreten dünyanın ikinci büyük şirketi Gizem Frit'i satın alan Akkök Grubu şirketlerinden Ak-Kim, Brezilya, Çin ve ABD'de 2 yılda fabrika açacak.

Borusan'dan Teksas'a 150 milyon dolarlık boru fabrikası!

Borusan Mannesman, çelik merkezi ABD'nin Teksas eyaletine 150 milyon dolarlık yatırımla boru fabrikası kurdu. ABD'li Steel, Rus TMK ve Arjantinli Tenams gibi devlerle yarışacak olan şirket, ülkede ilk 5 üretici arasına girmeyi hedefliyor

Borusan abd fabrika açılış Haberi

Borusan abd fabrika açılış

Borusan Holding 32 yıl önce boru satmak için ofis açtığı Teksas’a bağlı Houston şehrine bu kez 150 milyon dolarlık fabrika yatırımı ile döndü. 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanan ve Nisan 2014’ten itibaren deneme üretimine başlayan fabrikanın son olarak Isıl İşlem Tesisi de devreye alındı. Fabrika, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Holding CEO’su Agah Uğur ve Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen’in de katıldığı bir basın gezisiyle kapılarını Türk gazetecilere açtı. Toplantıda verilen bilgiye göre petrol ve kaya gazı  sondaj boruları için kurulan fabrika şu an sadece yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor.


Vergi için dava açıldı


Ancak fabrika bine yakın kaya gazı üretim şirketinin faaliyet gösterdiği ABD pazarında ilk 10 ayda 130 milyon dolar ciro yapmayı başardı. Fabrikanın önümüzdeki...