19 / 04 / 2024

borusan Teksas

borusan Teksas

Borusan Mannesman, çelik merkezi ABD'nin Teksas eyaletine 150 milyon dolarlık yatırımla boru fabrikası kurdu. ABD'li Steel, Rus TMK ve Arjantinli Tenams gibi devlerle yarışacak olan şirket, ülkede ilk 5 üretici arasına girmeyi hedefliyor

Borusan Houston'da fabrika açtı!

Borusan Mannesmann’ın Teksas’ın Houston kentinde kurduğu fabrika pazara hızlı giriş yaptı. Zorlu rakiplerin bulunduğu pazarda 130 milyon dolarlık ihale alan şirket, yeni fabrika ile ilk 5’e girmeyi hedefliyor.

Elinde altını ve doları olanların yüzü güldü! Yatırımcılara son dakika şoku!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve doların kazandırdığı belirlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok artış gösteren yüzde 24,48 ile Borusan Yatırım ve Pazarlama olarak açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o rakamlar...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

BMW Motorrad'ın yeni iki modeli Türkiye'de satışa çıkıyor: R 18 Roctane ve R 12 nineT

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilciliğini üstlendiği BMW Motorrad, saf sürüşü merkeze aldığı modeli BMW R 18 Roctane ile BMW Motorrad'ın 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan R 12 nineT modelleri için bir lansman düzenledi.

Google'a 8 milyon dolarlık dava!

Google , Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından teknoloji devini Pixel 4 telefonunu tanıtmak için yanlış reklam taktikleri kullanmakla suçlayarak açtığı davayı sonuçlandırmak için 8 milyon dolar ağır bir meblağ ödemeyi kabul etti.

Sportif ve çevik BMW X1 sizi kendisine hayran bırakacak! Saygınlığı ön planda BMW X1 bayilerde

Hayalinizde bir BMW almak varsa, Borusan Otomotivin BMW Yetkili Satıcı Garantisi ile en çok 2 seneye kadar garanti kapsamında kullanma ve BMW'ye sunulan garanti paket alternatiflerini kullanma imkanını kaçırmayın. İşte 02 Mayıs 2023 fiyat listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

MechTalks’un ikinci buluşmasında sektörün atması gereken adımlara dair öneriler paylaşıldı!

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen MechTalks etkinlikler serisinin ikincisi 24 Kasım tarihinde yapıldı. İşte detaylar...

Borsa İstanbul’da 12-16 Eylül tarih aralığında en çok prim yapan 3 hisse!

Borsa İstanbul'da bu hafta yüzde 4,09'luk bir düşüş gerçekleşti. Buna rağmen Borusan Yatırım Pazarlama, Parsan Makina Parçaları Sanayi ve ASELSAN'ın hisseleri bu haftanın en çok yükselen hisseleri oldu.

Benzin ve motorin için şok indirim gelişmesi! Herkes bidonu eline aldı bekliyor

Batı Teksas tipi ham petrol fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. Petrol, hisse senetlerinin düşmesi nedeniyle 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 TL'nin altını görürken, benzin ve motorin için de indirim beklentisi başladı.

borusan Teksas Haberi

borusan Teksas

Borusan Mannesmann, kaya gazı pazarı ABD'de boru üretmeye başladı. Houston/ Teksas'ta 150 milyon dolarlık yatırımla fabrika kuran şirket, ilk 5 üretici arasına girmeyi hedefliyor. Tam kapasiteye geçildiğinde yılda 300 bin ton üretim yapılması beklenen fabrikada 300 kişiye de istihdam sağlanacak. Nisan ayında üretime başlayan fabrikanın tanıtım gezisinde konuşan Borusan Mannesmann Boru İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen, kaya gazındaki gelişmelerle birlikte ABD pazarının yeniden canlandığını öngörerek yatırım yaptıklarını söyledi. Daha önce ihracatın yüzde 40'ını ABD'ye yaptıklarını belirten Özmen, şöyle konuştu: "Şimdi çok daha ileri bir aşamaya ulaştık. Kısa sürede pazarda yerli bir üretici olmayı, kalitemiz ve teknolojimizle sektörün dikkatini çekmeyi başardık." 


10 AYDA 130 MİLYON DOLAR 

ABD'de pazar büyüklüğünün 6.5 milyon ton olduğuna dikkati çeken Özmen, bunun parasal büyüklüğünün 10 milyar dolara...