26 / 04 / 2024

boş dükkan Çevre temizlik vergisi

boş dükkan Çevre temizlik vergisi

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 oranları..

Boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte çevre temizlik vergi özelgesi...

Boş işyeri çevre temizlik vergisi!

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yapıyı kullanan kişi oluyor. Örneğin dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, boş işyerine çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Dükkan çevre temizlik vergisi 2014!

Çevre temizlik vergisi, konut ve dükkan gibi belediyelerin temizlik işlerinden faydalanan taşınmaz mal kullanıcılarından alınıyor. Peki, Dükkan çevre temizlik vergisi 2014 ne kadar oldu? İşte yanıtı...

Dükkan çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergileri, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye ödenmesi gereken vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi boş işyeri!

Çevre temizlik vergisi boş işyerinden alınıyor mu? Kullanılmayan; boş dükkanlar için çevre temizlik vergisi ödenmemesi için ne yapmak gerekiyor. İşte Belediye Gelirleri Kanunu kapsamındaki hükümler...

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ'den bu ile dev proje müjdesi! Tam 717 konut ve 19 dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi daha ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede 717 adet konut ve 19 adet dükkan bulunuyor.

TOKİ'den Aksaray'a 270 konut, 178 dükkan ve 129 ofis geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aksaray projesinin ihalesi 9 Haziran'da yapılacak. Projede 270 konut, 178 dükkan ve 129 ofis yer alacak.

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

TOKİ'den Kayseri'ye 55 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de 55 dükkan inşa edecek. İşte detaylar...

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Milli Emlak'tan İstanbul Fatih'te satılık dükkan fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Fatih'te yer alan dükkanı satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOKİ'den Ankara'ya 123 yeni dükkan geliyor! Beklenen proje için tarih belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara projesi için düğmeye bastı. TOKİ Ankara projesinde 123 adet dükkan yer alacak. İşte TOKİ Ankara projesi detayları...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

TOKİ Arnavutköy projesi için düğmeye bastı! 405 yeni dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy'de 405 yeni dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

TOKİ Düzce Merkez 266 dükkan ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Düzce Beslanbey'de 266 yeni dükkan inşa edecek.

boş dükkan Çevre temizlik vergisi Haberi

boş dükkan Çevre temizlik vergisi

Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


Bu iki vergi ödemesi de ilçe belediyesinde yapılıyor. Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde ödemeler, internet üzerinden de yapılabiliyor.


Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Taşınmazda kiracı varsa, vergi ödemesinden kiracılar sorumlu oluyor. Mal sahibi taşınmazın kullanıcısı konumundaysa vergiden kendisi sorumlu oluyor.


Emlak vergisinin yasal mükellefi de yine taşınmaz mal sahibi olarak belirtiliyor. Kiracısı olsa da taşınmaz sahipleri dükkanları için emlak vergisi ödemesini yapmakla mükellef oluyor.


Dükkan emlak vergisi oranları:

Büyükşehirde; Binde 4

Normal yörede; Binde 2


Dükkan çevre temizlik vergisi oranları:

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara...