20 / 04 / 2024

boş ev vergi önerisi

boş ev vergi önerisi

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında boş evleri ve kira fiyatlarını kaleme aldı.

Yüksek kiralara boş ev vergisi çözümü!

Özellikle İstanbul'da baş gösteren konut krizi gün geçtikçe büyüyor. İstanbul'da 1.8 milyon ev boş. Sektörün önemli isimleri boş evlere vergi getirerek konut krizine çözüm sunulacağını dile getiriyor.

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

boş ev vergi önerisi Haberi

boş ev vergi önerisi

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugün kaleme aldığı "Boş evlere vergi, kirada tavan fiyat!" isimli yazısında Türkiye'deki kira sorununu kaleme aldı. "Son dönemde İstanbul'da ev kiraları anormal arttı."diyerek sözle başlayan Tezel yazının devamında şunları söyledi:

Öğrenciler ve orta direk, kiraları ödemekte zorlanıyor. Daha kötüsü konut sıkıntısı da yaşanıyor. Arz az, talep çok. Mega kentlerde zaman zaman bu sorunlar yaşanıyor.

Bizden daha kötü durumda olanlar da var. Örneğin Berlin'de kiralık ev sıkıntısı var ve fiyatlar son 10 yılda ikiye katlandı.

Ve Berlin halkı, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra yatırım fonlarına ya da özel sermaye şirketlerine verilen 200 binden fazla konutun kamulaştırılıp uygun fiyatlara kiraya verilmesi için referanduma gidiyor. Almanya'da genel seçimlerin yapılacağı 26 Eylül'de Berlinliler söz konusu evler kamulaştırılsın mı diye oy...