29 / 03 / 2024

boyaya harcanan para miktarı

boyaya harcanan para miktarı

İspanya'nın yılda 700 bin ton civarında boya üretmesine karşın, Türkiye'nin üretimi 850 bin tona çıktı. Bitlis, boya sektörü olarak katma değerli üretim yaptıklarını ve Batı ülkelerinden bu yönüyle bir eksikleri de olmadığını söyledi.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Melih Gökçek: Ankapark için harcanan para halkın cebinden çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabında Ankapark projesinin maliyetini açıkladı...

Suriyeliler için 26 barınma merkezi yapıldı!

Türkiye, sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mülteciler için AFAD bütçesinden bugüne kadar 12 milyar dolarlık harcama yaptı... Suriyeliler için toplamda harcanan para altyapı maliyetleriyle birlikte 8 tane üçüncü köprü ediyor.

Son 10 yılda konut ve diğer yakıtlara kaç TL harcandı?

Türkiye'de hanehalklarının son 10 yıldaki harcamalarının toplamı 9.29 trilyon lirayı bulurken, 'konut, su, elektrik ve diğer yakıtlar' için harcanan para 1.7 trilyon lirayı aştı.

İstanbul'da evlerin metrekare fiyatı 2 bin 60 TL!

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Türkanık: "İstanbul'da ev için harcanan para metrekare başına 2 bin 60 lira. Bu rakam Türkiye genelinde 1690 lira civarlarında" dedi.

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

Halk GYO yabancı para varlıklarını arttırdı!

Halk GYO'nun son dönem bilançosu incelendiğinde ilk göze çarpan detay yabancı para yükümlülüklerini önemli ölçüde azaltması, yabancı para varlıklarını artırmış olması.

Emlak vergisi kaç para?

2015 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin 5 gün içerisinde belediyeye giderek sahip oldukları taşınmaz için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi kaç para?

Kat mülkiyeti almak kaç para?

Kat mülkiyeti bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, bir yapı üzerindeat mülkiyeti nasıl kurulur? Hangi belgeler gerekli olur? Kat mülkiyeti almak kaç para?

TOKİ Gaziantep Şehitkamil başvuru para iadesi nasıl olacak?

Başvuruları 15 Mayıs 2015 tarihine kadar kabul edilen TOKİ Gaziantep Şehitkamil kura çekilişi devam ediyor. Projede toplam 1.154 adet konut satışa sunuluyor. Peki TOKİ Gaziantep Şehitkamil başvuru para iadesi nasıl olacak?

boyaya harcanan para miktarı Haberi

boyaya harcanan para miktarı

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Ahmet Faik Bitlis, boya üretiminde Türkiye olarak İspanya'yı geçtiklerini açıkladı.  İspanya'nın yılda 700 bin ton civarında boya üretmesine karşın, Türkiye'nin üretimi 850 bin tona çıktı. Bitlis, boya sektörü olarak katma değerli üretim yaptıklarını ve Batı ülkelerinden bu yönüyle bir eksikleri de olmadığını söyledi. 

Boya üretiminde Avrupa beşinciliğine yükseldiklerini söyleyen Bitlis, şimdi de pazarlarda daha rekabetçi stratejilerle atbaşı giden Fransa ve İngiltere'yi geçip üçüncülüğe yükselmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

Her iki yılda bir Paintistanbul adıyla boya sektörünü bir araya getirmek için fuar ve kongre düzenlediklerini hatırlatan Bitlis, "Fuar, değişen dünya düzenine adapte olmak için de gerekliydi. Nitekim artık ortada bir şirket olmak zorlaştı. Ya bir alanda iyice uzmanlaşacaksınız yahut belli coğrafyalara odaklanarak büyük bir şirket haline geleceksiniz. 

Fuar bu olasılıkları...