26 / 04 / 2024

Bülent Özmen deprem uyarısı

Bülent Özmen deprem uyarısı

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen İstanbul depremi ile ilgili korkutan bir uyarı yaptı.

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Deprem bölgesindeki yeni konutların inşası için en az 3 ay beklenmeli! 

Ankara Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Bülent Kaypak, deprem bölgesinde artçı depremler sürerken yapılan konutlar ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Ankara için korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Ankara'daki deprem tehlikesinin sanılandan büyük olduğunu söyledi.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Silivri açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimali artıyor!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

İstanbul’un hangi ilçelerinde deprem tehlikesi daha yüksek, hangilerinde daha düşük?

Doç. Dr. Bülent Özmen, 1940’lı yıllardan 2019’a kadar İstanbul ilçelerinin deprem tehlikesindeki değişimi açıkladı. Özmen'in verdiği bilgiye göre, deprem tehlikesindeki en büyük artış, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri ilçelerinde...

Bülent Özmen’den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen İstanbul depremi ile ilgili korkutan bir uyarı yaptı.

Kentsel dönüşüm yeni deprem haritasına göre yapılacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, "Marmara Denizi'ne yakın ilçelerde deprem tehlikesi arttı. Kentsel dönüşüm çalışmaları yeni deprem haritasına göre yapılacak" dedi.

Mithat Bülent Özmen kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi İGDAŞ'ın Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen oldu. Peki Mithat Bülent Özmen kimdir? Mithat Bülent Özmen hangi işlerde görev aldı?

Bülent Özmen deprem uyarısı Haberi

Bülent Özmen deprem uyarısı

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul için korkutucu bazı bilgiler verdi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, yapılan araştırmaların sonucunda elde edilen verilerde Silivri – Tuzla hattında önemli tehlike artışı bulunduğunu ve bu tehlikenin geçmişteki verilerin de üzerinde bulunduğunu söyledi.İşte son dakika gelişmesinin korkutan detayları…

Doç. Dr. Bülent Özmen, DHA'ya yaptığı açıklamada 1 Ocak 2019'da yürürlüğe giren 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası' ile Türkiye için radikal değişikliklerin meydana geldiğini söyledi. Yeni harita ile birlikte özellikle İstanbul için '1'inci derece, 2'inci derece, 3'üncü derece' diye bahsedilen bölgelerin kalktığını belirten Özmen, yeni haritanın mevcut ve yapılacak binaları yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

"BU DEĞİŞİKLİK HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR"

Özmen, yeni deprem tehlike haritası ile yeni yapılacak binaların...