25 / 04 / 2024

bursa antik kent eğlence merkezi

bursa antik kent eğlence merkezi

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın yeni merkezi olacak!

Bursa’nın merkezinde 2 bin araçlık otoparkıyla kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı’nda hafriyat çalışmaları devam ediyor. 

Bursa’daki metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da kent estetiğini bozan ve sosyal riskler oluşturan metruk binalar tek tek yıkılıyor. 

Hasankeyf’te yıkım hızlandı!

Batman’da tamamlaması planlanan Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinin yıkım işlemi sürüyor.

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

bursa antik kent eğlence merkezi Haberi

bursa antik kent eğlence merkezi

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine yapıldıktan sonra imar barışından yararlanılarak açılan AVM'deki eğlence ve oyun merkezi, CHP'li Mudanya Belediyesi tarafından "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu sebebiyle mühürlendi.

Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre, yargı süreci sürerken, “İmar barışı” başvurusu yapılarak, yapı kayıt belgesi alınan AVM’deki eğlence merkezi için belediye kapatma kararı aldı. Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri aynı AVM’de bulunan kafe ve market depoları için de mühürleme tebligatı gönderdi.

TÜRKYILMAZ: MÜHÜRLEDİK

Bursa’nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanıyoruz. AVM’nin arkasında bulunan umuma açık eğlence yerlerinin ruhsatta yer almaması ve her birime ayrı ruhsat alınma şartlarında eksiklik bulunması nedeniyle mühürleme gerçekleştirdik” diye konuştu.

MYRLEİA’YA HEP BİRLİKTE...