16 / 04 / 2024

Bursa Gemiç köyü imar planları

Bursa Gemiç köyü imar planları

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Burcu Kara, Bursa'daki köy evini yeniledi!

Başarılı oyuncu Burcu Kara, Bursa İznik'teki köy evini baştan aşağı yeniledi...

Bursa'da 10 yıllığına kiralık sosyal tesis!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Bursa-Osmangazi-Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan sosyal tesisi 10 yıllığına kiraya verecek.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Bursa Demetevler mahallesinde yıkım tedirginliği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Demetevler mahallesinde, yeni imar yapılanması gündeme geldi. Bölgede vatandaşların evlerinin yıkılacağı söyleniyor.

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Eren Bakıcı Bursa’da köy hayatını seçti!

Hepsi grubunun solistlerinden Eren Bakıcı, müziği bırakıp Bursa’da köy hayatını seçti.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa İnsanlık Köyü tamamlanmak üzere!

Bursa Valiliği öncülüğünde madde bağımlılarının uzmanların gözetiminde tutulması adına oluşturulan İnsanlık Köyü tamamlanmak üzere.

Bursa'da insanlık köyü inşa ediliyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde Nalınlar Mahallesi'nde bungalovlardan oluşan 3 "insanlık köyü" inşa ediliyor. Yeni proje ile uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edilecek.

Bursa Gemiç köyü imar planları Haberi

Bursa Gemiç köyü imar planları

Amerikan Cargill firması Gemiç köyünde mısır işleme tesisi kurmak amacıyla 2009'da harekete geçti. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, şirket 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu’nun geçici 4. maddesinden faydalanmak amacıyla Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Bu başvuru sonucunda 16 Mart 2009'da “tarım dışı arazi kullanım izni” verilmişti. Tesisin küçük ölçekli imar planı da Bursa İl Genel Meclisi tarafından onaylandı.

‘KORUMA ALANINDA’


Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi avukatları imar planının iptali istemiyle dava açtı. Avukatlar alanın İznik Gölü Çevre Düzeni planına göre uzun mesafeli koruma alanında kaldığını söyledi. Yaşanan bu süreçte fabrika kuruldu ve çalışmaya başladı. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada 11 sene sonra karar çıktı. Mahkeme kararında süreç anlatılarak küçük ölçekli imar planının iptaline 13 Kasım 2019'da oybirliğiyle karar verildi.

‘YIKILMASI...