24 / 04 / 2024

Bursa İhracat hedefi

Bursa İhracat hedefi

TİMAKADEMİ'nin bu yılki ilk semineri Bursa'da yapıldı. İhracatçıların büyük ilgi gösterdiği seminerde, Bursa'nın 2023 hedeflerine katkısı masaya yatırıldı. "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", ihracatçılardan da büyük ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir'in hedefi sağlıklı dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşümün değerlendirildiği toplantıda, sağlıklı bir şehir oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Marka Kent Bursa’ hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Altıparmak Atatürk Meydanı, kombine etkinliklerin birbiri ardına düzenlenebileceği çok özellikli alan haline getiriliyor.

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

Bursa Tramvay Hattı ihalesine 13 teklif!

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Heykel-Garaj tramvay hatlarının ardından T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattının ihalesi de yapıldı. İhaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak...

Bursa 2023 hedeflerine odaklandı!

TİMAKADEMİ'nin bu yılki ilk semineri Bursa'da yapıldı. İhracatçıların büyük ilgi gösterdiği seminerde, Bursa'nın 2023 hedeflerine katkısı masaya yatırıldı. "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", ihracatçılardan da büyük ilgi gördü.

Bursa Nilüfer İnegazi Köyü imar planı değişikliği askıya çıktı!

Bursa Nilüfer İnegazi Köyü Çaltarla mevkii İlke Çimento Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. ye ait arazinin, "Sanayi Alanı" yapılması amacıyla imar planı değişikliği askıya çıktı...

Türkyılmaz'ın büyük turizm hedefi, Edebali'nin kentsel dönüşümde yol haritası!

Mustafa Özdal bugün Olay Bursa gazetesinde "Türkyılmaz'ın büyük turizm hedefi, Edebali'nin kentsel dönüşümde yol haritası!" konusunu mercek altına aldı. Türkyılmaz, hedeflerini anlatırken, turizmi merkezine aldı.

Bursa'ya Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği' ndeki görevine yeniden seçilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “ Bursa' ya 12 milyon lira yatırımla Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kuracağız " dedi...

Ev Tekstili Tasarım Yarışması Ödülleri Crowne Plaza Bursa'da sahiplerini buldu!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından 4’üncü kez düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması rekor katılımla tamamlandı ve ödüller Crowne Plaza Bursa Convention Center & Thermal Spa’da gerçekleşen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Bursa Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu, spor salonuna kavuştu!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın spor başkenti olması hedefi doğrultusunda yaptırdığı 114. spor tesisi, Yıldırım’daki Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu’nda hizmete açıldı. Başkan Altepe daha 10'un üzerinde tesisin açılışı beklediğini söyledi...

BUSKİ Bursa'da altyapı projesine start verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesinin 'Yaşanabilir Bursa' hedefi doğrultusunda altyapı çalışmalarına hız veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, bir büyük projenin daha startını verdi. Proje, 2 yıl sonra hizmete başlayacak...

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

TOKİ Bursa Hamitler 2. Etap'ta 69 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Bursa - Hamitler 2.Etap'ta Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında 48 adet konut satacak

Bursa İhracat hedefi Haberi

Bursa İhracat hedefi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), 2023 yılında .500 milyar dolar ihracat hedefleri doğrultusunda, ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için başlattığı "TİMAKADEMİ 2023 Projesi" bu yıl Bursa'da başladı. Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", çevre illerdeki ihracatçılardan da büyük ilgi gördü. 


Seminerin açılışında Konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki yıl önce başlattıkları TİMAKADEMİ projesi kapsamında ilk yıl İstanbul'da sektör bazında seminerler düzenlediklerini, 2014 yılında ise başta Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Kayseri olmak üzere şehir ölçeğinde birçok çalışma yürüttüklerini hatırlattı. 


TİMAKADEMİ'nin 2015 yılındaki ilk seminerini Bursa'da düzenlediğini kaydeden Büyükekşi, etkinliklerin önümüzdeki aylarda Denizli, Adana, Mersin, İzmir ve Ankara'da devam edeceğini söyledi. Büyükekşi, kış turizminin marka şehri Bursa'nın, aynı zamanda sanayinin ve ihracatın da can damarı olduğunu,...