25 / 04 / 2024

Bursa 2023 hedeflerine odaklandı!

Bursa 2023 hedeflerine odaklandı!

TİMAKADEMİ'nin bu yılki ilk semineri Bursa'da yapıldı. İhracatçıların büyük ilgi gösterdiği seminerde, Bursa'nın 2023 hedeflerine katkısı masaya yatırıldı. "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", ihracatçılardan da büyük ilgi gördü.



Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), 2023 yılında .500 milyar dolar ihracat hedefleri doğrultusunda, ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için başlattığı "TİMAKADEMİ 2023 Projesi" bu yıl Bursa'da başladı. Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", çevre illerdeki ihracatçılardan da büyük ilgi gördü. 


Seminerin açılışında Konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki yıl önce başlattıkları TİMAKADEMİ projesi kapsamında ilk yıl İstanbul'da sektör bazında seminerler düzenlediklerini, 2014 yılında ise başta Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Kayseri olmak üzere şehir ölçeğinde birçok çalışma yürüttüklerini hatırlattı. 


TİMAKADEMİ'nin 2015 yılındaki ilk seminerini Bursa'da düzenlediğini kaydeden Büyükekşi, etkinliklerin önümüzdeki aylarda Denizli, Adana, Mersin,  İzmir  ve Ankara'da devam edeceğini söyledi. Büyükekşi, kış turizminin marka şehri Bursa'nın, aynı zamanda sanayinin ve ihracatın da can damarı olduğunu, özellikle otomotiv ve tekstilin en önemli merkezlerinden biri kabul edildiğini ifade ederek, "Türkiye'de üretilen her iki araçtan biri Bursa'da üretiliyor ve otomotiv ihracatımızın yüzde 33'ünü Bursa tek başına yapıyor. Bursa'nın 2014 ihracatı 12.4 milyar dolara ulaştı. Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 8'ini Bursa tek başına gerçekleştirdi" dedi. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu da, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın, Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en büyük ihracatçı ili olduğunu belirterek, 2014 yılında 12 milyar 750 milyon dolarlık dış satıma imza attıklarını hatırlattı. Bursa'nın, geçen sene otomotiv sektörünün ihracatından aldığı payın yüzde 58 olduğunu ve ülkede üretilen 1 milyon 170 bin motorlu taşıtın yüzde 46'sının burada yapıldığım anlatan Sabuncu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine dikkati çekti. 



Seminerin açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İbrahim Burkay ile çok sayıda ihracatçı firmanın temsilcileri katıldı. Törenin ardından, "2023 Yılı 500 Milyar Dolar İhracat Hedefinde Bursa Değerlendirmesi, Hedef Pazarlar" konulu bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık Bölge Yönetimi Grup Başkanı Hülya Kalkavan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Finansal Kurumlar Birliği Faktoring Sektörü Temsilcisi Filiz Ünal, Güler Dinamik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Güler, UPS Türkiye Satış ve İş Geliştirme Direktörü Serhat Gostolüpçe, Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü Dr. Halil Bader Arslan ve Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Dr. Yasemin Görüm katılımcılara bilgi verdi. 


Dünya



Geri Dön