27 / 04 / 2024

bursa turizmi

bursa turizmi

Arap turistlerin gözde tatil merkezi konumunda olan Bursa, bu özelliğini son dönemde Trabzon ve buna bağlı Karadeniz kentlerine kaptırıyor.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bursa'ya sağlık kenti kurulacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 16 mega projesinden birine Suudi Prens Al Faisal talip oldu. Toplamda 1,5 milyar dolarlık yatırımdan oluşacak sağlık şehri için Sudi Prens arazi inceledi.

Araplar, Bursa’da emlak ve turizm sektörüne yoğunlaştı!

Sanayi kenti Bursa’ya 2014 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa’da emlakçılığa da başladılar.

Bursa 2023 hedeflerine odaklandı!

TİMAKADEMİ'nin bu yılki ilk semineri Bursa'da yapıldı. İhracatçıların büyük ilgi gösterdiği seminerde, Bursa'nın 2023 hedeflerine katkısı masaya yatırıldı. "2023 İhracat Stratejisinde Bursa Semineri", ihracatçılardan da büyük ilgi gördü.

Bursa UNESCO ile turizmde marka olacak!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

Bursa turizm ile gelişiyor!

Bursa,Osmanlı'ya payitahtlık yapan bir şehir olmanın avantajını da yanına alarak turizm konusunda iddiasını her gecen gün artırıyor. Arap ülkelerinden ciddi turist alan Bursa'nın termal özellikleri cazibeyi artırıyor.

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Araplar Bursa'da turizm ve inşaat yatırımı peşinde!

Suudi Arabistan, Bahreyn ve de Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım yapmak istiyor.

Bursa turizmde öne çıkacak!

Bursa Valiliği ve GÜMTOB iş birliğinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri'nin daha aktif kullanılması ve turizm potansiyelinin artırılması için sektör toplantısı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi turizm gönüllülerine sertifikalarını verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla bu yaz başlatılan ‘bana sor’ projesinde görev alıp, kente gelen yabancı turistlere gönüllü olarak rehberlik eden öğrenciler, sertifikalarını aldı.

Bursa'nın tanıtımına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tam destek!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Türkiye’nin dünyaya tanıtımında Bursa’nın konumlandırılmasını planlamak için Almira Otel'de Bursalı turizmciler ile bir araya geldi...

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Timsah Arena ile Bursa spor turizmine açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "UEFA'dan tarafsız sahada yapılacak bir müsabakanın Bursa'da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa'ya gelme imkanı var. En büyük turizm, spor turizmi" dedi.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Arap işadamlarını Bursa MÜSİAD Şubesi ağırladı!

Araplardan Bursa'ya 10 milyar dolarlık yatırım sinyali geldi Fuarda yeni yatırımlar da masaya yatırıldı. Bursa 'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım yapmak isteniyor.

Araplar Bursa'da inşaat yatırımı peşinde!

Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründeyatırım yapmak istiyor.

Araplar Bursa'da turizm ve inşaat yatırımı peşinde!

Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden çok sayıda iş adamı, Bursa'da sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım peşinde...

Araplar Bursa'da yatırım için yarışıyor!

Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım yapmak istiyor.

Araplar Bursa'da inşaat ve sağlık turizmine yatırım yapmak istiyor!

Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım yapmak istiyor.

Araplar Bursa'da turizm ve inşaat yatırımı peşinde!

Suudi Arabistan, Bahreyn ve de Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, Bursa'da özellikle sağlık turizmi ve inşaat sektöründe yatırım yapmak istiyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi Bursa turizmini uçuracak!

"Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri"nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne, "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" dosya adı ile alınması, kent turizmi açısından "tarihi bir karar" olarak değerlendirildi

Vehbi Varlık: Bursa'nın turizmi gelişmesi için Yenişehir Havaalanı'nın daha aktif olması lazım!

Kulübü Derneği Başkanı Vehbi Varlık, "Bursa, turizmden beklediğini almak istiyorsa Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif olarak kullanmalı. Burada da hava ulaşımı kilit noktada. " diye konuştu.

bursa turizmi Haberi

bursa turizmi

Arap turistlerin gözde tatil merkezi konumunda olan Bursa, bu özelliğini son dönemde Trabzon ve buna bağlı Karadeniz kentlerine kaptırıyor. Cazip fiyat seçenekleri de bölgeye Arapların ilgisini artırıyor. Uzun yıllardır Bursa'yı adeta kendilerine tatil merkezi seçen Ortadoğulu turistler ve Araplar, son dönemde bu tercihlerini Karadeniz Bölgesi'ne kaydırmaya başladı. Yıllardır Arap turistler için doğal güzellikleri ile ekonomik fiyatlarıyla etkileyici ve çekici özelliğini koruyan Bursa, bu özelliğini yitirmeye başlıyor. Özellikle yılın ikinci yarısından sonra ciddi bir talep azalması yaşayan Bursa'nın bu konuda, kent dinamiklerinin oluşturacağı ortak akla ihtiyaç duyuyor. Vakit geçmeden konunun her yönüyle ele alınmasını isteyen Bursa Divan Otel Müdürü Özkan Özek, yoksa Bursa için büyük potansiyel olan Arap turistlerin, cazip fiyatlar nedeniyle de Karadeniz'i tercih edeceğini vurguladı. Her yıl ortalama...