26 / 04 / 2024

Bursa Kömürlü Termik Santral projesi

Bursa Kömürlü Termik Santral projesi

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent Yaman tarafından kuruldu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımıyla ilgili soru önergesi verildi!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü binası hakkında verilen yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Osmangazi'de yanmış binanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yanan bir binanın yıkım işlemleri gece geç saatlerde gerçekleşti. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'da beton dökümü sırasında inşaat kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Bursa'da bir inşaatta beton döküm işlemi sırasında kalıp çöktü. Meydana gelen kaza sonucunda 4 işçi yaralanarak İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesi Haberi

Bursa Kömürlü Termik Santral projesi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimi üç yıl önce bölgedeki fabrikaların buhar ihtiyacı ile elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Bursa şehir merkezinde kömürlü termik santral kurmaya karar verdi. Yılda yaklaşık 524 bin ton kömür yakılacak kömürlü termik santral projesine karşı halk uzun süredir mücadele ediyor. Aralarında meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin yer aldığı DOSAB’ta Termiğe Hayır Platformu’nun açtığı dava sonucunda Bursa 2. İdare Mahkemesi 5 Mayıs’ta ÇED Olumlu kararını iptal etmişti. İptal gerekçesinde “koruma bandı olmaması, yakınında konutların yer alması, ÇED raporunda belirtildiği gibi Bursa’daki hava kalitesini yüzde 80 oranında iyileştireceği iddiasının gerçek olmaması” gibi temel gerekçeler sunulmuştu.


Bursa 2. İdare Mahkeme kararının üzerinden üç ay geçmeden DOSAB Termik Santrali için hazırlanan 2. ÇED Olumlu kararı Bakanlık tarafından onaylandı....