26 / 04 / 2024

bursa kooperatif arazisi site

bursa kooperatif arazisi site

Bursa'da 27 sene önce inşasına başlanan 110 konutluk site tamamlanamadı. Çeşitli sebeplerle arsa sahibi ve müteahhitlerle davalık olan kooperatiftekiler, şirketten ve müteahhitten şikayetçi oldu.

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Bursa Osmangazi'de kaçak inşaata zamanında müdahale!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Doğancı Mahallesi’nde orman arazisi üzerine kaçak olarak belirlenen yapıyı yıktı.

Bursa Osmangazi'de kaçak yapılar yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen iki villa yıkıldı. Bölgede kaçak yapıya geşçit verilmiyor.

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Devlet Hastanesi'ni başka bir yere taşıyacak. Hastanenin, Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine taşınması planlanıyor.

Bursa Osmangazi'de kaçak depo yıkıldı!

Bursa Osmangazi belediyesi Alaşar Mahallesinde, birinci sınıfı tarım arazisi üzerinde inşa edilen işyeri ve depo belediye ekipleri tarafından yıkılarak yerle bir edildi.

Bursa Cezaevi arazisi imara mı açılıyor?

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı olan Yüksel Baysal bugünkü yazısında Bursa Cezaevi'nin arazisinin imar planını anlattı. Herkes gözünün bu arazide olduğunu söyleyen Baysal, arsanın imara açılıp açılmayacağına cevap buldu.

Türker Proje Gayrimenkul Bursa arazisi değerlendirmesi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje Gayrimenkul Bursa arazisi değerlendirmesini yayınladı.

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Demirtaş'taki okul arazisi ne zaman ihaleye çıkacak?

Bursa'da yaklaşık iki yıl önce Osmangazi'ye bağlı Demirtaş bölgesinde Milli Eğitim'e devredilen 35 bin metrekare okul arazisi için bir türlü ihaleye çıkılamaması, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

bursa kooperatif arazisi site Haberi

bursa kooperatif arazisi site

Bursa'da bir kooperatifin 27 yıl önce inşasına başladığı 110 konutluk site tamamlanamadı. Çeşitli sebeplerle arsa sahibi ve müteahhitlerle davalık olan kooperatiftekiler, şirketten ve müteahhitten şikayetçi olurken, ölüm tehdidi karşılaştıklarını da dile getirdi. Bursa’da 1994'te kurulan kooperatif, topladığı üyeler ile 110 konutluk site inşa etmek için harekete geçti. Sözcü'de yer alan habere göre; Kooperatif yönetimi sitenin yapılacağı arsayı, sahibi Serdar D.nin başka bir arsasına yurt binası inşa etme karşılığında alacaklarına ilişkin anlaştı. 

Fakat anlatılan iddialarda, Serdar D.'nin, kendisiyle yapılan sözleşmeye uyum sağlamayarak, arsanın tapusunu kooperatife vermediği belirtildi. Kooperatif yönetimi de arsanın tapusunu almak amacıyla 2005'te yasal yollara başvurdu. 10 yıl boyunca süren dava süreçlerinde Serdar D. kooperatif tarafından kendisi için inşa edilen yurtları işletirken, sitenin inşası ise bu zamanlarda durduruldu. Davanın...