28 / 03 / 2024

Bursa Mehmet Akif Ersoy Okulu

Bursa Mehmet Akif Ersoy Okulu

Bursa’da, eğitimin kalitesini arttıran hizmetleriyle dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki okulları da yeniliyor.

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 4192 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1151 Ada 75, 77, 172, 173 ve C Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Sultanbeyli ilçesi, Mehmet Akif Mahallesi, 7701 ada, 2 parsel ile Mecidiye Mahallesi, 157 ada, 11 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Mehmet Akif Alakurt şehir hayatını bıraktı, köye yerleşti!

Şehir hayatını terk edip, köy hayatını tercih eden oyuncu Mehmet Akif Alakurt, 3 dönümlük arazisinde bağ bahçe işleriyle uğraşıyor.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi yeni muhtarlık binasına kavuştu!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, verdiği sözü tutarak 18 aydır kirada olan Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarlığı için yeni bina inşa ettirdi. Yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Muhtar Ali Göleli, Başkan Bozkurt’a teşekkür etti.

Bağcılar Mehmet Akif Camii'nin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Bağcılar Mehmet Akif Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bursa Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu hizmete giriyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nu hizmete açıyor.

Alinur Aktaş: İmar alfabenin A’sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” şeklinde konuştu.

Alinur Aktaş: İmar meselesi alfabenin A'sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” dedi.

Bursa Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nun inşaatı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ortabağlar Mahallesi’nin en önemli sorunları arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun yeni eğitim döneminde hizmete gireceğini açıkladı.

Mehmet Akif Ersoy Müzesini geciktiren dava!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstiklal şairi Mehmet Âkif Ersoy’un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nda bulunan dairenin müzeye dönüştürüleceğini açıklaması üzerine, 7 yıldır devam eden bir dava ortaya çıktı. 

Bursa Mehmet Akif Ersoy Okulu Haberi

Bursa Mehmet Akif Ersoy Okulu


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’daki eğitim kurumlarını yenilemeye devam ederken, hayırseverlerin destekleri de sürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Özgür Kavaklı İnşaat sahibi hayırsever işadamı Özgür Kavaklı, Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda bir araya gelerek, Mehmet Akif Ersoy Okulu yapımı ile ilgili protokolü imzaladı. Protokole göre, Yıldırım İlçesi Ortabağlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Okulu bünyesindeki ortaokul ve anaokulu binaları yeniden yapılacak.


Modern okullarda kaliteli eğitim

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da eğitime çok değer verdiklerini belirterek, “Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi ve okullarımızın en kaliteli şekilde yenilenmesi çok önemli. Öğrencilerimizin kendi yaşadıkları bölgelerde, kaliteli eğitimden faydalanmaları gerekli” dedi.

Kent merkezindeki eski okulların günden güne yenilendiğine vurgu yapan Başkan Altepe, bu süreçte de okulların sosyal alanlarıyla ve...