19 / 04 / 2024

bursa osmangazi çarşısının çöplerini toplama uygulaması

bursa osmangazi çarşısının çöplerini toplama uygulaması

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hizmete alınan 2 adet elektrikli atık toplama aracının, sabah ve akşam saatlerinde çarşıdan geçerek çevreyi kirletmeden, sessiz bir çalışma ile çarşının temizliğini gerçekleştireceğini söyledi....

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

TOKİ Bursa Osmangazi 690 ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın saat 11:30'da gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

Ramazan ayıyla beraber dış cephesinde canlılığın yaşandığı Mısır Çarşısı’nın içerisinde ise 113 esnaf yaşam savaşında. Dükkan başına 30 bin TL olan kiraları ödemekte zorlanan işletmeler, ayakta kalmak için evlerini satıyor.

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafından kamulaştırma tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Haşimiye Meydanı’nda yer alan Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nın kamulaştırılması nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını dile getirdi. 

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.

bursa osmangazi çarşısının çöplerini toplama uygulaması Haberi

bursa osmangazi çarşısının çöplerini toplama uygulaması


Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin temizliğini egzos emisyon gazı üretmeyen, çevre dostu yeni nesil elektrikli atık toplama araçları ile yapacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hizmete alınan 2 adet elektrikli atık toplama aracının, sabah ve akşam saatlerinde çarşıdan geçerek çevreyi kirletmeden, sessiz bir çalışma ile çarşının temizliğini gerçekleştireceğini söyledi. 


Elektrikli atık toplama araçları, Uzun Çarşı’da tarihi Koza Han’ın önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’yı ve Osmanlı’yı kuran bir şehirde bulunduğunu, tarihi mirasın en yoğun olduğu bölgede yer aldığını hatırlattı. Belediye olarak tarihi mirasın ayağa kaldırılmasında ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Dündar, bu çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduklarını, Tarihi Kentler Birliği ve diğer birliklerden ödüller aldıklarını kaydetti. 


“BÖLGEDEKİ ÇARŞILAR ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK”


Hanlar bölgesinin yenilenmesinde de...