19 / 04 / 2024

Bursa T2 tramvay hattı test sürüşü

Bursa T2 tramvay hattı test sürüşü

Bursa T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattının ihalesi KİK tarafından onaylanırken, diğer taraftan bu hatta kullanılacak olan tramvaylardan ikisi üretimin tamamlanmasının ardından teste tabi tutulmaya başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projesi olan T2 tramvay hattında, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasından sonra çalışmalar başladı.

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Bursa T2 tramvay hattı raylı sistemlerle entegre olacak!

Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada T2 hattının kent meydanına doğru 1.200 metresinde yerin altına girilmesi kararı aldıklarını ve T2’nin hattının normal sisteme entegre edilmesi gerektiğini belirtti.

Bursa T2 tramvay hattında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaat çalışmaları durma noktasında devam eden T2 tramvay hattında 3 aylık son bir süre belirlediklerini dile getirerek “Bana sorarsanız, yetişmez. Sonucu ne olur derseniz, sonucuna katlanırlar” diye konuştu.

Bursa T2 Tramvay Hattı ne zaman bitecek?

İstanbul Yolu'na inşa edilen Bursa T2 Tramvay Hattı'nda çalışmalar sürüyor. Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanan projenin inşaatı hala devam ediyor.

Bursa T2 Tramvay hattı Ağustos 2018'de tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, T2 Tramvay hattında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Tramvay hattı Bursa'ya estetik katacak!

istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattında inşaat hızla sürerken, yüksekliği nedeniyle görüntü kirliliği oluşturacak perde duvarlarda yeni düzenlemeye girildi.

Panayır Deresi Bursa'ya prestij katacak!

Tramvay hattı ile İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Panayır Deresi ıslah ve rekreasyon projesiyle de Bursa’nın İstanbul girişine prestij katacak.

Bursa İstanbul Caddesi, tramvay hattıyla değişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla projelendirilen T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa T2 Tramvay Hattı inşaatında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Meydanı ile Terminal arasını raylarla birbirine bağlayacak T2 Tramvay Hattı projesi, hukuki süreç nedeniyle yaşanan yaklaşık 4 aylık gecikmenin ardından kaldığı yerden hızla devam ediyor.

Bursa tramvay projesinde son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi İstanbul caddesinin çehresini tamamen değiştirecek 9 tramvay istasyonuna yapılacak üst geçit uygulamasının vatandaşlar tarafından belirlenmesi amacıyla anket çalışması başlattı.

Bursa T2 tramvay hattı test sürüşü Haberi

Bursa T2 tramvay hattı test sürüşü


Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal’e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattına ilişkin çalışmalara da hız verdi. Hat inşaatıyla ilgili ihalenin KİK tarafından onaylanmasının ardından, firma ile sözleşme imzalamaya hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yer alan BUTTİM kavşağının tamamlandığını, Panayır, Beşyol ve Kent Meydanı kavşaklarında da düzenleme yapılacağını hatırlattı. İnşaat çalışmaları sürerken, bir taraftan da bu hatta kullanılacak olan tramvayların üretiminin de hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’yı demir ağlarla öreceğimizi söylemiştik. Bu hedef doğrultusunda İstanbul yolunda Kent meydanı Terminal arasında konforlu ulaşımın sağlanması amacıyla projelendirdiğimiz T2 hattında...