25 / 04 / 2024

bursa tapu haberleri

bursa tapu haberleri

Bursa Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile yeni protokol anlaşması imzalayarak tapu işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi. 

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa'da kentsel dönüşüm projesindeki 30 bin tapu hak sahiplerine verilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden sürdürülüyor. Proje kapsamında 30 bin konut inşa edilecek.

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık! 

Bursa Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile yeni protokol anlaşması imzalayarak tapu işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi. 

3 ildeki tapu dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalandı!

Bursa merkezli 3 ildeki tapu dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalandı...

Bursa'da dublörlü tapu dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı!

Bursa ve Edirne'de, tapu sahiplerine benzer kişileri "dublör" olarak kullanıp gayrimenkullerin satışını yaptığı  tespit edilen 8 zanlı tutuklandı.

2019'da 11 milyon tapu el değiştirdi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre; tapuda 2019 yılında 10 milyon 892 bin 283 işlem yapıldı. En çok işlem ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da yapıldı...

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Tapu iptal davası mağduru olmayın!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, tapu iptal davasında mağdur olmamak için neler yapılması gerektiğini anlattı...

Bursa Göktepe'de tapu dağıtımı yapıldı!

Orhaneli Belediyesi tarafından, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla Göktepe Mahallesi’nde oluşturulan imar alanı içerisinde tanzim edilen arsaların ve inşa edilen hobi evlerinin tapularını dağıttı.

Eminevim, Bursa'da tapu dağıttı!

27 yılda 120 bine yakın aileyi ev ve otomobil sahibi yapan Eminevim Elbirliği Sistemi, iştirakçileri ile Bursa'da buluştu.

Bursa Hümahatun Evleri'ne tapu müjdesi!

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Hümahatun Evleri projesindeki daireler için kat irtifakı tapuları imzalandı. 

Mudanya'da tapu sorunu çözülüyor!

Bursa’nın Mudanya ve bazı ilçelerine mübadele döneminde yerleşen vatandaşların tapu sorunu çözüm bulacak. 

Bursa'da evlenen çifte tapu hediyesi!

Bursa’da belediye başkanı tarafından nikahı kıyılan çifte kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni evin tapusu verildi.

bursa tapu haberleri Haberi

bursa tapu haberleri

Bursa'nın Yıldırım Belediyesi, vatandaşların teknolojiyi daha etkin bir biçimde yararlanarak kamudaki işlerini daha kolay çözümlemeleri amacıyla Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü’ndeki işlem yoğunluğunu en aza indirmek işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği artırmak ve sürekli kılmak amacıyla Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Yıldırım İlçe Tapu Müdürü Enes Gezmiş bir işbirliği protokolü imzaladı.

‘E-BELEDİYE HİZMETLERİYLE BÜROKRASİYİ AZALTIYORUZ’ 

Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile birlikte Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek önemli bir ortaklığa imza attıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şunları söyledi: 

“Zaman, hiç kuşkusuz günümüzün en değerli hazinelerinden bir tanesi. Biz de bu doğrultuda hem bürokrasiyi azaltmak hem de Yıldırımlı vatandaşlarımızın kurumlar arasında zamanını en doğru şekilde değerlendirmesini...