26 / 04 / 2024

bursa tarihi kapalıçarşı

bursa tarihi kapalıçarşı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kapalı Çarşı, özgün çehresi ve yeni vizyonuyla hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kapalı Carşı'nın tanıtım filmi de gösterildi.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Tarihi Kapalıçarşı depreme karşı güçlendiriliyor!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Deprem riskini de göz önünde bulundurarak statik güçlendirmeyi Kapalıçarşı'da Fesçiler Kapısı'ndan bu ay başlattık" dedi.

Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılışa hazırlandı!

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden bu yana kapalı olan Tarihi Kapalıçarşı, 1 Haziran'da yeniden hizmete açılacak.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Bursa Kapalı Çarşı esnafından 'kira alınmasın' talebi!

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Ünü tüm dünyaya ulaşan İstanbul'da bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı onarıldı!

Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan, 558 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Kapalıçarşı'ya ayrıca bir 'seyir terası' eklenmek isteniyor.

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Tarihi Kapalıçarşı’nın çatısında restorasyon başladı!

554 yıllık Kapalıçarşı’nın çatısı yenileniyor. Çalışmalara başlanan restorasyon Fatih Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleşecek.

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

bursa tarihi kapalıçarşı Haberi

bursa tarihi kapalıçarşı


Şehrin gözbebeği olan Bursa Kapalı Çarşısı yeni yüzüyle Bursalıların hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, çarşıların bir şehir için taşıdığı öneme dikkat çekti. Bursa'nın tarihi güzellikleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'nın kalbinde, kentin en önemli merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı'da uzun yıllardır beklenen çalışmaları tamamlayıp hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Başkan Altepe, belediye başkanlığının ilk dönemlerinden bu yana çarşının yenilenmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Uzun yılların birikimi olan ve çok kez pürüzlerle engellenen bu çalışmayı tamamlayıp açmak bize nasip oldu. Böyle bir eseri, özgün ve özellikli haliyle yeniden Bursa'ya kazandırmak ve tekrar canlandırmak büyük bir onurdur" diye konuştu. 


Çarşının hayli yoğun ve meşakkatli çalışmaların ardından en güzel şekilde hizmet verecek olmasının...