24 / 04 / 2024

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi açılışı ne zaman

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi açılışı ne zaman

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün 750 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de açıldı.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Bursa Yeşil Camii restore edildi!

Bursa İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer alan caminin restorasyonuna geçen yıl başlanılmıştı.

Bursa Yeşil Cami, Kadir Gecesi ibadete açıldı!

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyon çalışmalarıyla Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı. Caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu'ndan projenin tasdiki bekleniyor.

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Faruk Çelik tarafından 1 milyon TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Kartal, Esentepe Mahallesi, Erkılıç Caddesi'nde kuruldu.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10. sıraya girdi!

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi açılışı ne zaman Haberi

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi açılışı ne zaman

Kosab, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki Endüstriyel Sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı. 2006 yılından bugüne son teknoloji sistemlerle hizmet vermeye çalışan kooperatif, patentli ön arıtma ünitesi olan mikroflotasyon sistemi ve son çökeltme havuzlarındaki Lamella uygulaması ile Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirdi. 


27 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, maliyet esaslı arıtma hizmeti verdiklerini söyledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'nin ortaklarına arıtma tesisi hizmeti sunmasının yanı sıra, bünyesinde bulunan laboratuvar sayesinde ortaklarına analiz hizmetleri ve Çevre Danışmanlık hizmeti de verdiğini ifade eden...