28 / 03 / 2024

büyük ova koruma alanları 2018

büyük ova koruma alanları 2018

Türkiye’de bazı büyük ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

İzmir Büyükşehir'den 10.4 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Balçova, Bornova, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinde yer alan 5 arsayı 10 milyon 376 bin 350 TL'ye satıyor...

Büyük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca Plan Bölgesindeki Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'de yer alan  25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

26 ova, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Ardahan, Gaziantep, Malatya, Nevşehir, Uşak, Van'da yer alan 26 ova, "büyük ova koruma alanı" kapsamında alındı.

Antalya Büyükşehir'den Kaş'a spor salonu müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ın Ova Mahallesi’nde spor salonu hayata geçiriyor.

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Manisa Büyükşehir'den kaçak hafriyat uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Turgutlu ilçesinde boş alanlara kaçak olarak dökülen hafriyat atıklarının temizlik çalışmalarını tamamlanırken, vatandaşları da kaçak hafriyat dökümüyle ilgili olarak uyardı.

10 ildeki 32 ova koruma alanı olarak belirledi!

Türkiye’de bazı büyük ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

2 ildeki 6 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Türkiye’de bazı ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

5 ildeki 13 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince 5 ildeki 13 ova büyük ova koruma alanı olarak belirlendi..

büyük ova koruma alanları 2018 Haberi

büyük ova koruma alanları 2018

Bakanlar Kurulu, 32 ovayı büyük ova koruma alanı olarak belirledi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı değiştirdiği, ekli liste ile haritalarda adları ev sınırları gösterilen ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi. 

Ovaların sınırları içerisinde yer alan onaylı planlı alanlar ile bu Kararın yayımı tarihi itibarıyla ilgili mevzuatı uyarınca tarım dışı kullanma izni verilmiş olan alanlar, birinci fıkra kapsamı dışında bırakıldı.

Büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şu şekilde:

Karar için