10 / 05 / 2024

Büyükçekmece İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi

Büyükçekmece İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi

Kadir Topbaş, “Yapılan biyolojik arıtmaların 2015 yılında tamamlanmasıyla Marmara sahillerine akan atıksuların tamamı ileri biyolojik arıtmadan geçecek. Sahiller tertemiz olacak” dedi

Büyükçekmece Belediyesi evi yanan aileye yardım eli uzattı!

Geçtiğimiz günlerde patlama sonucu kullanılamaz hale gelen apartman dairesi, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Büyükçekmece Ulus plan tadilatı askıya çıktı!

Büyükçekmece İlçesi, Ulus Mahallesi, 1484, 1485, 1486, 1503 ve Muhtelif parselleri kapsayan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece'nin ulaşım sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Alkent 2000 Mahallesi'nde başlatılan yol yapım çalışması ulaşım sorununu çözecek.

Büyükçekmece'nin yolları yenileniyor!

Büyükçekmece Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Acil Yol Bakım ve Onarım ekipleri, kış mevsimi şartlarında oluşan olumsuzluklara anında müdahale ediyor.

Büyükçekmece Beykent Devlet Hastanesi açılıyor!

Büyükçekmece ilçesi Beykent’te yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesinin binası, Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek hizmete hazır hale getirildi.

Büyükçekmece Vehbi Koç caddesi yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kuba Cami ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vehbi Koç Caddesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü başlatmış yol ve tretuvar çalışmalarını denetledi.

Büyükçekmece'deki okullar onarılıyor!

Okulların tatile girmesiyle birlikte Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak Dr. Sadık Ahmet ve Dr. Hasan Akgün ilköğretim okullarında çalışmalara başladı.

İntes İnşaat Büyükçekmece Belediyesi yapım ihalesi aldı!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2015/65002 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Büyükçekmece'ye modern altgeçit!

Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin en çok kullanılan ve kentimizin iki yakasını birbirine bağlayan Adnan Kahveci Caddesi'ndeki altgeçit Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yenilenerek modern bir çehreye kavuşturuldu" dedi

Emaar Türkiye ilk lüks outlet AVM'sini Büyükçekmece'de açacak!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties, Türkiye'deki yatırımlarına 'designer outlet' denilen lüks indirim AVM'leri ile devam edecek. Emaar Türkiye ilk lüks outlet AVM'sini Büyükçekmece'de açacak

Büyükçekmece Güneş Sokak yeni çehresine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol ve tretuvar çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Atatürk Mahallesi, Güneş Sokak'ta başlatılan çalışmalar kapsamında mevcut yol genişletilerek, ihtiyaçlara yanıt verecek bir hale getiriliyor

Büyükçekmece'deki imara aykırı binalar yıkılacak!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Büyükçekmece'de yer alan imara aykırı ve kaçak binaların yıkım işini ihaleye 19 Kasım'da çıkarıyor. Söz konusu iş 90 günde tamamlanacak.

İBB Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Silivri köprülerini aydınlatacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde köprüleri aydınlatmak için tasarım projesi hizmetini 29 Eylül'de ihaleye çıkarıyor. Köprü aydınlatma işinin tasarım projesi 180 günde tamamlanacak.

Büyükçekmece İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi Haberi

Büyükçekmece İleri Derece Biyolojik Arıtma Tesisi

Büyükçekmece Gölü ile Marmara sahillerinin tamamen temizlenmesini sağlayacak kolektörü basına tanıtan Başkan Kadir Topbaş, “Yapılan biyolojik arıtmaların 2015 yılında tamamlanmasıyla Marmara sahillerine akan atıksuların tamamı ileri biyolojik arıtmadan geçecek. Sahiller tertemiz olacak” dedi.

İstanbul’daki atıksuların yüzde 95’i arıtılıyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Büyükçekmece Arıtma Tesisi Atıksu Tüneli İnşaatında incelemelerde bulundu. Gezide AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı da yer aldı.


Yapılan çalışmaları basın mensuplarına anlatan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un en önemli su havzalarından biri olan Büyükçekmece Gölü'nün kurtarılması için yapılan Büyükçekmece Arıtma Tesisi Atıksu Tüneli İnşaatının tamamlanmasının ardından göle atıksuların Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne yönlendirileceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından önce...