10 / 05 / 2024

büyükçekmecek riskli bina yıkımları

büyükçekmecek riskli bina yıkımları

Büyükçekmece Belediyesi, 2019 Silivri depreminde hasar gören 70 binayı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıktı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Silivri, büyük depremden 8 şiddetinde etkilenecek! Deprem uzmanı İstanbul'un riskli yerlerini ilçe ilçe sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ilçe ilçe uyardı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depreminin şiddetinin bazı bölgelerde 9'u bulacağının altını çizdi ve en riskli ilçeleri tek tek sıraladı. 

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik'teki 5.1'lik depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' konusu tartışılırken, İstanbul'un riskli bölgeleri de araştırılmaya başlandı. Peki büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

AFAD tek tek açıkladı: İstanbul depremi için en fazla riskli 15 ilçe belli oldu! Buralarda oturanlara büyük şok! 

AFAD, beklenen büyük İstanbul depreminde en fazla riskli olan 15 ilçeyi tek tek açıkladı. İşte o 15 ilçenin listesi...

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Samsun Büyükşehir 8 taksitle bina ve arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan bina ve arsayı 8 taksitle satışa çıkardı. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

büyükçekmecek riskli bina yıkımları Haberi

büyükçekmecek riskli bina yıkımları


İstanbul Büyükçekmece'ye bağlı Cumhuriyet, Tepecik ve Fatih mahallelerinde 2019'da meydana gelen Silivri depreminde hasarlı olduğu belirlenen 70 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Yeni binalar en kısa sürede inşa edilecek

Olası İstanbul depremine karşı çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hasarlı ve riskli binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre; bugüne kadar 26 bin konutun yenilendiğini söyleyen Ömer Kazancı çalışmalara yönelik şu açıklamalarda bulundu: 

‘’Bugün yine Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyorsunuz deprem her an kapımızda. Onun için Belediye Başkanımız kentsel dönüşüm çalışmalarına çok önem veriyor. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün kentsel dönüşüm çalışmalarını özellikle takip etmeleri için zaten belediyemizde kurulmuş olan kentsel dönüşüm birimiyle çalışma yürüyor. Bugün Cumhuriyet Mahallesindeyiz. Bugün arkamızda gördüğünüz 8 blokta yaklaşık...