29 / 03 / 2024

cadde avm

cadde avm

Avi Alkaş, “4’üncü nesil AVM’ler geliyor, caddeleşen alışveriş merkezleri dönemine girdik. Dünyada da bu var, caddeler AVM gibi yönetilmeli” açıklamasında bulundu.

Samsun Çiftlik Caddesi, Cadde AVM'ye dönüştürüldü!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Nisan'da çalışmalara başlanan alt yapı çalışmaları tamamlanıp Cadde AVM'ye dönüştürülen Çiftlik caddesinin yeni haliyle göz kamaştırdığını söyledi...

Caddelere rakip olan AVM'ler sokağa taşındı!

Hem kendi aralarındaki rekabet hem de tüketicinin isteği, caddelerin alternatifi olarak kurulan AVM'leri sokağa taşıdı. Trump Towers'ın ardından Akmerkez de açık alanını genişletme kararı aldı...

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Artık cadde esnafı da AVM’de mağaza açıyor!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, yeni dönemde cadde esnafının alışveriş merkezlerine girdiğini söyledi. Yavan, meydana gelen ekonomik değişimlerle satın alma davranışlarının değiştiğini belirtti.

Sakarya’nın yeni yaşam merkezi Cadde 54 AVM’den muhteşem fırsat!

Sakaryalılar bu haber sizi ilgilendiriyor. Sakarya’nın yeni alışveriş ve yaşam merkezi Cadde 54 AVM, 7 Eylül ile 30 Ekim 2022 tarihleri arasında alışveriş merkezindeki mağazalardan 150 TL’lik alışveriş yapanlara elektrikli bisiklet, drone, XBox oyun konsolu, Playstation 5 oyun konsolu ve robot süpür

İstanbul'daki AVM ve dükkanların kapanma saati değişti!

İstanbul'da AVM, cadde mağazaları ve semt dükkanlarının çalışma saatleri koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlendi.

Gayrimenkulde açık cadde trendi geri döndü!

Pandemiyle birlikte sosyal izolasyonun geri dönmesi, konuttan AVM’ye kadar birçok gayrimenkul projesinde açık cadde trendini öne çıkardı. 

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Koronavirüs salgınıyla beraber açık alanların ön plana çıkması mağaza sektöründe büyük dönüşüm yarattı. AVM'lerden alışveriş yapmak istemeyen vatandaşlar cadde mağazacılığını tercih etmeye başladı. 

Haziran'a kadar AVM ve cadde mağazalarında yüzde 50 kira indirimi yapılmalı!

Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "AVM ve cadde mağazalarındaki kiralarla ilgili çözüm konusunda eksiklikler olsa bile, sorun bir şekilde çözüm noktasında bir yerlere gelebiliyor" dedi. 

Deniz GYO Bahçeşehir 3.Cadde AVM yıl sonu değerleme raporu!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan "İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi Başakşehir 2.Kısım 3.Cadde AVM"deki 42 adet  Bağımsız Bölüme" ilişkin hazırlanan 2020 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. 

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Cadde konseptli projelere talep artıyor!

Pandemi nedeniyle açık alanların tercih edilmesi, caddelerin popülerliğini artırdı. KFC'den Orka'ya pek çok şirket, caddelerdeki mağaza sayısını artırmak için harekete geçti. Açık alanlı AVM'ler tercih sebebi olurken, yeni konut projelerinde de cadde konseptli yatırımlar öne çıkmaya başladı.

Evidea Vega İstanbul AVM mağazası 25 Eylül'de açılıyor!

Evidea, perakende ağını genişletmek amacıyla mağaza yatırımlarını sürdürüyor. Evidea’nın Vega İstanbul AVM’deki mağazası 25 Eylül Cuma günü açılacak. Çamsan Park ve Sakarya Cadde 54’teki Evidea mağazaları da yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ciro artışında cadde mağazaları önde gidiyor!

Cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzerinde ciro elde eden firmaların oranının temmuzda yüzde 29’dan yüzde 55’e ulaştığını söyleyen Sinan Öncel, “Caddelerdeki kadar hızlı olmamakla birlikte AVM’lerdeki mağazaların cirolarında da iyileşme var'' diye konuştu.

Sinan Öncel: AVM'lerle kirada anlaşamayan mağazalar kapatıyor!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen AVM mağazaları, düşen ziyaretçi sayısı nedeniyle ikinci kapatma listesini hazırladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cadde mağazalarında da bazı dükkan sahipleri pandemiye rağmen kılını kıpırdatmadı, kira indirimi yapmadı" dedi..

cadde avm Haberi

cadde avm


Hürriyet Gazetesi'nden Elif Ergu, Cumartesi Sohbetleri'nde JLL Bölge CEO’su Avi Alkaş ile röportaj yaptı. İşte o röportaj...


ULUSLARARASI gayrimenkul danışmanlık şirketi Jones Lang LaSalle’nin (JLL) Bölge CEO’su Avi Alkaş, Türkiye’de alışveriş merkezi (AVM) ve perakende sektörü denildiğinde akla ilk gelen isimlerden. 5-6 Aralık’ta Türkiye’de gayrimenkul sektörünü buluşturacak RE360 kongresi hazırlıkları yaptığı dönemde Avi Alkaş’la buluştuk. Tam “2017 düşünüldüğü kadar kötü geçmedi” denilen dönemde kurlarda yaşanan oynamaların perakende sektörünü olumsuz etkilediğini söyleyen perakende sektörünün duayen ismi Avi Alkaş, bankaların uzun vadeli hedge sistemlerini devreye sokmasını önerdi. 


PERAKENDECİ BELİRLİYOR

Çok uzun dönemdir AVM’lerin yapılanması konusunda çalışıyorsunuz. 394 AVM oldu Türkiye’de. AVM sayısı artmaya devam edecek mi?
- Türkiye’de AVM’lerdeki doluluk oranları halen yüzde 90’ların üzerinde. Avrupa’da daha ciddi boşluk oranları var....