26 / 04 / 2024

çağdaş kent müzesi nerede

çağdaş kent müzesi nerede

Antalya Doğu Garajı’nda ortaya çıkan nekropol alana Çağdaş Kent Müzesi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeyle, 8 bin 140 metrekarelik nekropol alanına açık müze, sanat galerisi ve küçük bir kent meydanı yapılacak...

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Malatya Battalgazi Kent Müzesi'nde sona gelindi!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde inşa edilecek Kent Müzesi'nde sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

çağdaş kent müzesi nerede Haberi

çağdaş kent müzesi nerede


Antalya Doğu Garajı’nda ortaya çıkan nekropol alana Çağdaş Kent Müzesi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeyle, 8 bin 140 metrekarelik nekropol alanına açık müze, sanat galerisi ve küçük bir kent meydanı yapılacak.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Doğu Garajı'nda nekropol alanı, dış etkenlerden korunması amacıyla yarı şeffaf yapı malzemeleriyle kapatılacak. Çağdaş Kent Müzesi konseptiyle düzenlenecek alanda, süreli ve sürekli sergiler, tarihle bütünlük teşkil ederek, teşhir, canlandırma ve bilgilendirme unsurları ile yer alacak. Kent turizmi ve ekonomisi açısından da önemli potansiyele sahip olan nekropol alanı Çağdaş Sanatlar Müzesi ile yeni ve eskinin sentezi olacak. Projenin ihale hazırlıkları sürüyor.



Pirsus...