26 / 04 / 2024

çalış turizmi çalışmaları

çalış turizmi çalışmaları

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ve şehrin önemli turizm bölgelerinden olan Çalış'ın çehresi değiştiriliyor. Kuş cennetine kadar olan bölümdeki sazlıklar iş makineleri tarafından sökülürken, tur tekneleri için iskeleler inşa edildi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Kastamonu Turizm Yolu için çalışmalar başladı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın turizmi canlandırmak adına dört koldan başlattığı çalışmalar son sürat devam ediyor.

Galataport'ta çalışmalar başladı!

Türkiye'nin deniz turizmi için en büyük ve prestijli projesi Galataport'ta çalışmalar start aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Tüm engellemelere rağmen bir gurur projemiz daha hayata geçiyor" dedi.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Karaköy yol çalışmaları turizmi canlandırdı!

Yüksek Kaldırım Caddesi 'nde yapılan çalışmaları inceleyen ve esnafı ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, '' Bu bölge hızlı bir dönüşüm trendinde " dedi.

Ahmet Misbah Demircan: Alt yapı çalışmaları turizmi canlandırdı!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Belediyesi 'nin, Yüksek Kaldırım'da yaptığı yol ve alt yapı çalışmaları, bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağladı" dedi.

Beyoğlu'nda alt yapı çalışmaları turizmi canlandırdı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “ Beyoğlu Belediyesi’nin, Yüksek Kaldırım’da yaptığı yol ve alt yapı çalışmaları, bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağladı.”dedi.

Veysel Eroğlu: Bilecik'te doğa turizmi çalışmaları devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Bilecik, doğa turizmi açısından muhteşem bir ilimiz. Dolaylısıyla bunu geliştirmek için güzel çalışmalar yapıyoruz şu anda" dedi.

İsrafil Kışla Artvin turizmi ile ilgili çalışmalarını anlattı!

Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Turizm'in Geliştirilmesiyle ilgili Çalışmalarını anlattı. Kışla 'İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizm' dedi.

Gökhan Darılmaz: Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak!

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, kentteki kültürel turizme sağlık turizminin de eklenmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Darılmaz, 'Konya'da sağlık turizmi için çalışmalar başlayacak' dedi.

Hasan Duruer: Edirne'nin turizmini geliştirmek için çalışmalar yapacağız!

Edirne valisi Hasan Duruer, "Edirne sakin şehir, keyifli bir şehir. Edirne'de turizmi geliştirmek için çalışmalar başlatacağız" dedi. Duruer, acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı.

çalış turizmi çalışmaları Haberi

çalış turizmi çalışmaları


Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ve şehrin önemli turizm bölgelerinden olan Çalış'ın çehresi değiştiriliyor. Kuş cennetine kadar olan bölümdeki sazlıklar iş makineleri tarafından sökülürken, tur tekneleri için iskeleler inşa edildi.


Fethiye Körfezi’nde kirliliğin önüne geçilmesi için 2011 yılında Devlet Su İşleri tarafından Murt Deresi Islah Projesi hazırlandı. 12 milyon 703 bin 450 TL bedelle Adil Gülseren firmasına ihale edilen projeye 2012 yılı sonunda başlandı. 18 kilometre uzunluğundaki dere, başlangıçta 30, diğer bölümlerde 25 metre genişliğinde beton duvarlar içine alındı. Dere aracılığıyla taşınan çamurun körfeze ulaşmaması için çökertme havuzları inşa edildi. Ayrıca ulaşımın kolay sağlanması için dere üzerine 10 ayrı köprünün yapımına başlandı. Proje kapsamında Fethiye'nin turizm bölgesi Çalış'ta da ıslah çalışmaları yapılıyor. Islah çalışmasının ilçede turizm sezonunu olumsuz etkilememesi için Çalış...