25 / 04 / 2024

çam ağaçlarının üzerindeki ev

çam ağaçlarının üzerindeki ev

Artvin'in Hopa İlçesinde İskender çiftinin çam ağaçları üzerine yaptığı dubleks ev, ağaçların kurumaya başlaması nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Öz Çağlar İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Çağlar İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çağlar tarafından kuruldu.

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor!

Etra Holding imzasıyla hayata geçirilen Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor. Projede 1 ay ücretsiz konaklama ve deneyim fırsatı sunuluyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açılışlarını yapacağımız hastaneler sağlık altyapımızı daha da güçlendirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi başta olmak üzere bugüne kadar hizmete aldığımız dev eserlerle önümüzdeki günlerde açılışlarını yapacağımız hastaneler sağlık altyapımızı daha da güçlendirmiştir" dedi...

Zeytinburnu'nda yıkılacak askeri lojmanlardaki ağaçlar, millet bahçesinde korunacak!  

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Zeytinburnu Askeri Lojmanlarında yer alan ağaçların tamamını koruyacağız. Çünkü buradaki ağaçların hepsi millet bahçesi için vazgeçilmez unsurlardır'' dedi.

Seda Çağlar İnşaat Malzemeleri Dekorasyon Montaj Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seda Çağlar İnşaat Malzemeleri Dekorasyon Montaj Lojistik Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Seda Çağlar tarafından kuruldu. 

Kentsel dönüşümde ağaçların yerleri değiştirilebilir!

İstanbul’da kentsel dönüşüm nedeniyle kesilen ağaçlar, 2 gün içerisinde benzer toprak ve yağış özelliklerinin olduğu yerlere dikilebiliyor.

Belgrad Ormanı'ndaki ağaçlar neden işaretlendi?

Belgrad Ormanı’nda onlarca ağacın işaretlendi. Sosyal medyada ağaçların kesileceği iddiası ortaya atıldı. İşaretlemelerin ormanın içinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesi nedeniyle yapıldığı ileri sürüldü.

Maltepe Altın Yıllar Yaşam Merkezi açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin, 50 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitelerini arttıracakları ve sosyalleşebilecekleri “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” kapılarını açtı.

Azerbaycan ve Iran demiryolu ağları birleşiyor!

Azerbaycan ve iran demiryolları ağlarını birleştirecek Astara nehiri üzerinden geçerek Azerbaycan Astara ve İran Astara şehirlerini birleştirecek köprü inşaatı için bugün temel atma töreni düzenlenecek.

Sakarya Yaşam Endeksi sonuçlarında 2. sırada yer aldı!

TUİK’in İllerde Yaşam Endeksi sonuçlarını değerlendiren Başkan Toçoğlu, hayata geçirilen projelerin Sakarya’nın farkını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

RE/MAX gayrimenkule bakış açılarını değerlendirildi!

RE/MAX ve Marketagent.com, Avrupalılar ve Türklerin gayrimenkul alışkanlıklarını araştırdı. Gerçekleştirilen araştırmaya göre Avrupalıların yüzde 85’i ülkelerinde barınma fiyatlarını pahalı buluyor. Türkiye’de bu oran yüzde 95 seviyesine kadar çıkıyor.

Podium Ankara AVM kapılarını açtı!

SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. tarafından 450 milyon TL düzeyinde yatırımla hayata geçirilen Podium Ankara Alışveriş Merkezi, Ankaralı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

çam ağaçlarının üzerindeki ev Haberi

çam ağaçlarının üzerindeki ev


İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Çamlıköy köyünde ikamet eden Neriman İskender (62) ile Orhan İskender (68), 1991 yılında Karadeniz fıkralarını aratmayacak bir yöntemle 3 çam ağacının üzerine yerden 8 metre yükseklikte iki katlı ev yaptı.


Oturma, yatak ve misafir odası, mutfak, banyo ve tuvaleti bulunan 70 metrekare alana sahip evde yaşamlarını sürdüren İskender çifti, evi ayakta tutan çam ağaçlarının aradan geçen sürenin ardından kurumaya başlamasıyla evi yıkılmaktan kurtarmak için çare aramaya başladı.


Neredeyse çeyrek asırdır yaşamlarını sürdürdükleri evlerini yıkılma tehlikesinden kurtarabilmek için çeşitli yöntemler denediklerini belirten Neriman İskender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz başarı sağlayamadıklarını söyledi.


Zamanla ağaçlara böceklerin dadandığını ve tek tek kurumaya başladıklarını belirten İskender, "Böceklerle birlikte ağaçlar tepeden itibaren kurumaya başladı. Ağaçlar kurumasın diye önce kabuklarını soyarak böceklerden...