27 / 04 / 2024

Camide yanlış kıble

Camide yanlış kıble

Camideki kıble hatası 45 yıl sonra fark edildi. Alaplı ilçesine bağlı Hacı Hasan köyünde 1968 yılında yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğu, köye yeni bir caminin yapılmasıyla fark edildi...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

'Borsada battık' diyenlere Mert Başaran'dan cevap! Demek ki hisse yanlış seviyoruz! 

Ekonomist Mert Başaran, sosyal medya hesabı X'ten, borsada battık diyen yatırımcılara seslenerek ''demek ki hisse yanlış seviyoruz!'' diyerek yanıt verdi ve açıkladı. İşte o açıklama...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

100 bin TL parası olanlar aylık 3, 500 TL para kazanacak. Hem de oturduğu yerden

Evet yanlış duymadınız 100 bin TL parası olan vatandaşlar aylık 3 bin 500 TL kazanacak. Hem de oturduğu yerden. Peki nasıl mı? İşte detaylar...

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Ev sahipleri ve kiracılara önemli uyarı! O ceza yanlış kişiye kesiliyor

Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetimler sıkılaştı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanıyor. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını ifade edilirken Avukat Selen Karataş'tan önemli açıklama geldi.

Devlet hiçbir karşılık olmadan 15 bin TL veriyor! Başvurular devam ediyor!

Devletin hiçbir karşılık beklemeden 15.000 TL yardım yaptığını biliyor muydunuz? evet yanlış duymadınız tamı tamına 15.000 TL destek ödemesinden siz de faydalanabilirsiniz. Yapılan açıklamada bu destek ödemesinden kimlerin faydalanacağı da belirtiliyor.

Camide yanlış kıble Haberi

Camide yanlış kıble

Eski Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş,  Hacı Hasan köyünde 45 yıl önce yapılan caminin kıblesinin yanlış olduğunu, köye yeni yapılan cami inşaatını incelerken fark etti.


Durumun bildirilmesi üzerine ilçe müftülüğü tarafından başlatılan çalışma sonrasında, camideki halıların üzerine yönü gösteren ipler yerleştirilerek yaklaşık 30 derece açı ile safların kıbleye doğru belirlenmesi sağlandı.


Camide imam için de seccadenin, mihraba belli bir açı ile konulmasıyla 45 yıllık yanlış düzeltildi.


İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, köyde yapılan yeni caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 600 nüfuslu köyde geçen yıl eski İlçe Müftüsü Baş tarafından köy camisinde cemaatin yanlış yönde namaz kıldığının tespit edildiğini anlattı.


Kıble yönü nedeniyle camiyi yıkamadıklarını ve caminin halılarının üzerine ipler çekerek kıble yönünü belirlediklerini ifade eden Bektaş, "Kıblenin yanlış olduğu, geçen yıl yeni caminin...