25 / 04 / 2024

camideki bankamatik kaldırılacakmı

camideki bankamatik kaldırılacakmı

Cami duvarına konulan bankamatik TBMM' de de gündemdeydi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, durumun tasvip edilemeyeceğini, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı' nın genelge yayınlayacağını dile getirdi....

1937 yılında Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki ada kaldırılacak!

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

1996 yılında Yeşilköy'deki askeri tesisler kaldırılacakmış!

1996 yılında Atatürk Havalimanı'nın yarısı Türk Hava Kurumu'na hizmet veriyormuş. İstanbul'un ortasında kalan askeri hava tesisinin ''stratejik olarak'' önemini yitirmesi ve havaalanının yetersiz kalması, askeri tesislerin kaldırılmasını gündeme getirmiş.

1984 yılında Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılacakmış!

1984 yılında Zeytinburnu'nda bulunan kum depoları kaldırılacakmış. Semt sakinleri, seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'dan kum depolarının kaldırılacağı sözünü almışlar ve Başbakan'ın verdiği sözü Başkan Bedrettin Dalan yerine getirecekmiş.

Ulus'taki İller Bankası binasının tescili kaldırıldı!

Ankara Ulus’taki Cumhuriyet dönemi yapılarından biri olan İller Bankası binasının tescili kaldırıldı. Binanın yıkılarak, boşalan alanın Hergelen Meydanı’na inşa edilen cami projesine dahil edilmesi gündemde...

Sirkeci Üstgeçidi kaldırıldı!

Eminönü 'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Bölgede yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak.

1964 yılında Tophane'de kurulmuş olan gecekondular yıktırılıyormuş!

1964 yılında, Tophane sırtlarındaki gecekonduların kaldırılması konusunda Belediye Encümeni'nce verilen kararın uygulanmasına başlanmış. Ayrıca, Tophane Karabaş Cami civarındaki eski elbise satıcılarına ait barakalar da kaldırılacakmış.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırıldı!

Eminönü'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Bölgede yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak..

Sirkeci'deki yaya üst geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Sirkeci'deki Şehir Hatları Vapurları önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı, üst geçidin ayakları ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde sökülecek.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi yaya güvenliği için kaldırılacak!

İstanbul Fatih-Sirkeci’de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi’nin kaldırılacağını açıkladı.İBB, Fatih-Sirkeci'de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi'nin yaya güvenliğini sağlama gerekçesi ile kaldırılacağının altını çizdi...

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırılıyor. Fatih - Sirkeci’de Şehir Hatları Vapurları önünde yeralan Sirkeci Yaya Üstgeçidi bugün kaldırılıyor.

1963 yılında Gülhane Parkı, Kültür Park olacakmış!

1963 yılında Belediye, Gülhane Parkı'nın Kültür Park olmasına karar vermiş. Parkın bir kısmı İstanbul Üniversitesi'ne verilecekmiş. Parktaki hayvanat bahçesi kaldırılacakmış ve yerine halkın kültürüne hizmet edecek tesisler kurulacakmış.

Konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti kaldırılacak mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Konut kredisinde KKDF ve de BSMV muafiyeti kaldırılacak mı? İşte cevabı...

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış!

1963 yılında polis karakollarının kaldırılmasına başlanmış. Üsküdar pilot bölge olarak seçilmiş ve buradaki çalışmalarda başarılı olunursa, şehirdeki tüm karakollar kaldırılacakmış. Karakol yerine polis noktaları bulunacakmış.

camideki bankamatik kaldırılacakmı Haberi

camideki bankamatik kaldırılacakmı


Cami duvarına konulan bankamatik TBMM'de de gündemdeydi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, durumun tasvip edilemeyeceğini, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelge yayınlayacağını dile getirdi. Bozdağ, "Kendini bilmezliktir, biz gerekeni yapacağız" dedi.


Sokullu Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasında yapılan sözleşme sonucu, cami duvarının bir kısmı yıkılarak avluya bankamatik konuldu. Konu bugün TBMM'de bütçe konuşmalarında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a soruldu. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelge yayınlayacağı ve ibadethanelerden bu durumun uzak tutulacağını söyledi.


Bozdağ şunları söyledi;


Ankara Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nin avlusuna kurulan bankamatikle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüğün herhangi bir izni yoktur. Cami derneği, müftülüğe ve Diyanete rağmen böyle bir adım atmıştır. Şu anda biz böyle adımların olmaması için bir genelge yayınlayacağız. Bu, tamamıyla cami derneğinin yaptığı...