20 / 04 / 2024

Çanakkale Adatepe taş evler

Çanakkale Adatepe taş evler

Çanakkale Adatepe Köyü, tarihi evleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2-3 milyon liraya satılan taş evler restore edilerek konut, butik otel veya kafe olarak kullanılıyor.

Teraskale Çanakkale birinci etap yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Maksi İstanbul İnşaat tarafından Çanakkale ili, Lapseki ilçesi Umurbey'de yükselen Teraskale Çanakkale birinci etabı yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Motto Çanakkale satışta! Yeni proje! 

Motto Çanakkale, Celaloğlu İnşaat imzasıyla Çanakkale Karacaören'de inşa ediliyor. 2 etap şeklinde yükselen projede toplam 184 adet konut yer alıyor. Peki Motto Çanakkale'de hangi konut tipleri var? Konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Çanakkale Ayvacık'ta 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Bektaş Köyünde yer alan 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsayı satıyor. Peki Çanakkale Ayvacık'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

İl Özel İdare Çanakkale Behramkale'de arazi satacak! İhalesi 16 Şubat'ta!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 16 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Çanakkale Ayvacık'ta acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Ayvacık ilçesi, Kırca mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

TOKİ Çanakkale Bayramiç başvuruları 2 Mart'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çanakkale Bayramiç projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 2 Mart'ta başlıyor.

Çanakkale Adatepe'deki yapılar yenileniyor!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin 1'inci derece doğal sit alanında yer alan Adatepe köyünde, yeni yapılar yapılamıyor. Yıkılması beklenen yapılar ise aslına uygun hazırlanan projenin Koruma Kurulu tarafından onay verilmesiyle yenilenebiliyor.

Dev yatırımlar ve projeler Çanakkale'yi zirveye taşıdı!

Çanakkale Valiliği, kentin yaşanılabilirlik çıtasını yukarılara taşıyan özelliklerini açıkladı. Valilik, bölgede TOKİ tarafından 3167 adet konut inşa edildiği açıklandı.

Çanakkale Eceabat'ta 10 yıllığına kiralık akaryakıt tesisi!

Eceabat Belediye Başkanlığı, Çanakkale Eceabat'ta yer alan akaryakıt tesisini 10 yıllığına kiraya verecek.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

Çanakkale Adatepe taş evler Haberi

Çanakkale Adatepe taş evler

Çanakkale Kazdağları'nda bulunan Adatepe Köyü,  tarihi evleri, Arnavut kaldırımlarından oluşan yolları, ormanlık alanları, otantik yapısıyla kentlilerin yerleşim alanı haline geldi.  Bölge, hem yatırımcıların hem de şehir hayatından kurtulup dinlenmek isteyenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Adatepe'de fiyatları 2-3 milyon lira arasında değişen Rumlardan kalma taş evler yenilenerek konut, butik otel veya kafe olarak kullanılıyor.

1989'da sit alanı ilan edilmesinden sonra yüksek gelirli ailelerin gözdesi konumuna geldi. Köylülerin yüksek fiyatlara sattığı binalarda yaşayanlar ise genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'den geliyor.

İstanbul’dan gelip Adatepe köyüne yerleşen ve bölgede bir turizm işletmesinin müdürlüğünü yapan Burak Yiğitoğlu, "Adatepe köyü 1. derecede sit alanıdır ve çivi bile çakılmayan son derece korunaklı Türkiye'deki nadir yerlerden biridir." şeklinde konuştu.

Adatepe'de hem kafe hem de otel işletmesi yaptığını söyleyen...