18 / 04 / 2024

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası son durum

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası son durum

Çanakkale'de yer alan Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonun ne zaman biteceği merak konusu oldu. Anadolu Hamidiye Tabyası ve Gelibolu Minia Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi'nin 2016 yılında bitmesi planlanıyordu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin 56,3'ü  tamam!

Temeli 18 Mart 2017'de atılan, iki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında deniz içi ve kara çalışmaları aralıksız sürüyor...

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının bağ kirişleri monte ediliyor!

İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar, Avrupa ve Anadolu yakasında hız kesmeden sürüyor

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ayağı batırıldı!

İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında çalışmalar devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kule kesonları batırılıyor

Tamamlandığında 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında çalışmalar devam ediyor...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz!

"Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakasında çalışmalara devam ediliyor.

Anadolu Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid'in emriyle 1892 yılında Mareşal Asaf Paşa tarafından inşa edilen Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Çanakkale'de yer alan Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonun ne zaman biteceği merak konusu oldu. Anadolu Hamidiye Tabyası ve Gelibolu Minia Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi'nin 2016 yılında bitmesi planlanıyordu.

Gemport Gemlik Anadolu Lisesi'ne spor salonu müjdesi!

Çanakkale'de yapımı devam eden Gemport Gemlik Anadolu Lisesi incelendi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, okula kapalı spor salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Anadolu Hamidiye Tabyası, uzay merkezine benzedi!

Sultan 2’nci Abdülhamid’in 1892’de yaptırdığı Anadolu Hamidiye Tabyası, restorasyonla ‘uzay merkezi’ne benzedi. Modern tesislerle tarihi bölge sosyal yaşam alanına, içinde olduğu yeşil alan da tam bir beton ormanına döndü.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Çanakkale 1915 Köprüsü için denizde sondaj çalışmaları başlatıldı!

"Çanakkale 1915 Köprüsü" Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkilerinde denizde sondaj çalışmalarına başlandı.

Çanakkale Cura Hotel hizmete girdi!

Çanakkale il merkezinde Troya Caddesinde Anadolu Hastanesi’nin yan tarafında yapılan ve yaklaşık 6 milyon TL’yi malolan “Cura Hotel” hizmete girdi.

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası son durum Haberi

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası son durum

Çanakkale Deniz Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan Barbaros Mahallesi'ndeki Anadolu Hamidiye Tabyası, 1892'de Sultan II. Abdülhamit tarafından Çanakkale Boğazı'nın korunması amaçlanarak yaptırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının 20 milyon lira ödenek ayırarak 23.07,2015 tarihinde başladığı 'Anadolu Hamidiye Tabyası ve Gelibolu Minia Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi'nin 15,10.2016 tarihi itibariyle bitirileceği planlanıyordu. Daha önce yeşil alan tahribatıyla da gündeme gelen projenin bitiş tarihinin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmiş olmasına rağmen proje henüz sonuçlanmadı. 



Çanakkale...