18 / 04 / 2024

Çanakkale Eceabat sit durumu

Çanakkale Eceabat sit durumu

Çanakkale Eceabat ilçesinde yer alan ve kazı çalışmaları devam eden Maydos Antik Kenti için 1.derece ve 3.derece arkeolojik sit alanları yeniden belirlendi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

Milli Emlak o ilde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Çanakkale Eceabat Milli Emlak Şefliği, Çanakkale ili, Eceabat ilçesi, Küçükanafarta Köyü ve Beşyol Köyünde yer alan 1 adet arsa ile tarla vasıflı 1 adet arazi KDV'den muaf satılıyor. Peki Eceabat'taki arsa ve arazinin fiyatı ne kadar? 

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Çanakkale ilinde Gelibolu-Eceabat arası mesafeyi 25 dakikaya düşerecek devlet yolu yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Çanakkale Köprüsü zamlı geldi! GESTAŞ feribot tarifesine yüzde 117 zam yaptı! İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasının üzerinden bir ay geçti, Çanakkale'de boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ feribot ücretlerine yüzde 117 zam yaptı! Yeni tarifeleri görenler şok oldu! Peki, GESTAŞ'ın feribot ücretleri ne kadar? Çanakkale Boğaz Hattı-Çanakkale Eceabat ve Gelibolu-Lapseki... İş

Çanakkale Eceabat'taki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanmasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Çanakkale Adatepe'deki yapılar yenileniyor!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin 1'inci derece doğal sit alanında yer alan Adatepe köyünde, yeni yapılar yapılamıyor. Yıkılması beklenen yapılar ise aslına uygun hazırlanan projenin Koruma Kurulu tarafından onay verilmesiyle yenilenebiliyor.

Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ tarafından inşa edilen Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı.

Çanakkale Gelibolu Yarımadası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!    

Cumhurbaşkanı kararıyla, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan 17. ETBAR 01 Gelibolu Yarımadası 1. kısım doğal sit alanı kapsamına giren alan "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edildi.

Çanakkale Eceabat'ta 10 yıllığına kiralık akaryakıt tesisi!

Eceabat Belediye Başkanlığı, Çanakkale Eceabat'ta yer alan akaryakıt tesisini 10 yıllığına kiraya verecek.

TOKİ Aydın ve Çanakkale hükümet konağı ihaleleri yarın!

TOKİ Aydın'ın Çine ile Çanakkale'nin Eceabat ilçelerinde hükümet konağı inşa edecek...

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

TOKİ Çanakkale Eceabat Hükümet Konağı ihalesi 27 Ağustos'ta!

Çanakkale İli Eceabat İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos 2018 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Çanakkale Eceabat sit durumu Haberi

Çanakkale Eceabat sit durumu

Kültür ve Turizm Bakanlığından:


ÇANAKKALE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 19.08.2014 / 94                                                     17.06.152

Karar Tarihi ve No        : 19.08.2014 / 1860                                               Toplantı Yeri

                                                                                 ...