19 / 04 / 2024

Caretta Caretta evleri

Caretta Caretta evleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yıldırım tarafından kuruldu.

Caretta Caretta Havalimanı için şok iddia!

Batı Antalya’yı uçuracak Caretta Caretta Havalimanı için ‘istemezükçüler’ devreye girdi. Daha havalimanı ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadan akıl almaz iddialar ortaya atıldı.

Yüzlerce bilim adamı Caretta Carettalar için Muğla'da bir araya geliyor!

Caretta Carettalar için 80 ülkeden yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor. 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu’nda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağı

Çevre Bakanlığı Caretta Caretta'ların üreme alanlarını sıkı takibe aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı!

15 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı…

Caretta hastanesi projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Caretta hastanesi projesinin iptal edildiğini bildirdi. Haberi internetten öğrendiklerini söyleyen İKUP sözcüsü avukat Berna Babaoğlu Ulutaş karan sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Caretta Hastanesi projesi sil baştan!

Koruma altındaki Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı Muğla Ortaca'ya bağlı Dalyan İztuzu sahilinde Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin (DEKAMER) bulunduğu alana Caretta Hastanesi yapılmak isteniyor...

İztuzu'nda yapılacak caretta caretta hastane projesi komuoyu ile paylaşıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, İztuzu kumsalında yapılması planlanan caretta caretta hastanesi ile ilgili, "Vatandaşın hoşuna gitmeyen, bölgede istenmeyen hiçbir şeyi bakanlık olarak yapmak istemiyoruz" dedi...

İKUP üyeleri İztuzu'nda yapılacak caretta caretta hastanesine tepki gösterdi!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde, İztuzu kumsalında yapılması planlanan caretta caretta hastanesine tepki amacıyla eylem yaptı...

İdris Güllüce: İztuzu'na Caretta Hastanesi yapılacak!

Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İztuzu Plajı'nın caretta caretta hastanesi için imara açılmasına karşı verilen mücadeleyi "fanatiklik" olarak nitelendirerek, "O binayı yapacağım" dedi.

İztuzun da yapılacak caretta caretta hastanesine karşı tam 17 bin imza toplandı!

TEMA Fethiye temsilcisi Okyay Tirli Dalyan İztuzun da yapılmak istenen caretta caretta hastanesi projesine karşı başlatılan imza kampanyasıyla 17 bin imza toplandığını bildirdi. İztuzu sahili dünya mirasıdır...

İztuzu Plajı'nda caretta carettaların doğal üreme alanı imara açıldı!

İztuzu Plajı'nda caretta carettaların doğal üreme alanı olan 22 dönümlük arazinin imara açıldığı ortaya çıktı. Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Süreyya İsfendiyaroğlu, bölgenin koruma altında olduğunu ve imara açılmaması gerektiğini söyledi.

İKUP Üyeleri: Caretta Hastanesi Dalyan'a yapılmalı!

İKUP Üyeleri, "İztuzu Plajı'nda yapmak istediği Caretta Hastanesi'nin yerinin yanlış tespit edildiğini düşünüyoruz. Dünya mirası olan İztuzu Plajı'nda değil de Dalyan'da olması gerektiği kanısındayız" dedi.

Caretta Caretta evleri Haberi

Caretta Caretta evleri

Caretta Carettalar’ın yuva ve yumurtalarını korumak için görevlendirilen güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

Akdeniz’in en önemli deniz kaplumbağaları yuvalama alanlarından birisi olan 4,3 kilometre uzunluğundaki İztuzu kumsalı, Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında yer alıyor. Akdeniz’in en nadide deniz kaplumbağası türlerinden Carettalar’ın tek üreme bölgesi olan İztuzu sahilinde 15 Nisan-15 Ekim günleri arasında adeta kuş uçurtulmuyor.

-Yumurtaların üzerine havlu sermek dahi yasak

Özel giyimli ve şapkalı görevliler Carettalar’ın üreme bandındaki insan hareketlerini kontrol ediyor. Kaplumbağa yumurtalarının bulunduğu alanlara şemsiye çakmak, top oynamak şezlong koymak, uzanmak ve hatta havlu sermek dahi yasak.

Akşam saat 20.00’den sabah saat 08.00’e kadar insanların girişine kapatılan kumsal, tamamen Carettalar’a kalıyor. 15 Nisan’dan itibaren yumurtlamaya başlayan Carettalar’ın bıraktığı yumurtalardan yumurtalar çıkmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...