27 / 04 / 2024

Caretta Caretta nesilleri

Caretta Caretta nesilleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Caretta Metal İnşaat Otomotiv Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yıldırım tarafından kuruldu.

Yatay yapılaşma yayılıyor! Şehirlere 100 yıllık plan hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gelecek nesilleri anlayan ve kendini dünyaya anlatan şehirler yapma sorumluluğu ile tüm şehirlerde gelecek 50 ve 100 yılın planlarını hazırlıyor...

İzmir’de dönüşüm kapsamında 17 bin konut inşa edildi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm sürecinin gelecek nesilleri koruyacak bir fedakarlık süreci olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşümde düğmelerimizi yeniden iliklemeliyiz” dedi.

Antalya Serik'teki yatırımlarda gelecek nesiller düşünülüyor!

‘Genç Mikrofon’ programında ilçenin gençlerine konuk olan Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, yatırımlarını gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek yaptıklarını söyledi

DALÇEV Muğla İztuzu Plajı'nda işletme mi açtı?

DALÇEV Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na girdi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

Caretta Caretta Havalimanı için şok iddia!

Batı Antalya’yı uçuracak Caretta Caretta Havalimanı için ‘istemezükçüler’ devreye girdi. Daha havalimanı ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadan akıl almaz iddialar ortaya atıldı.

Batı Antalya Havalimanı ne zaman açılacak?

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalyalıların merakla beklediği Batı Antalya (Caretta Caretta) Havalimanı ve dev tüneller için tarih verdi. Uslu,"Bu yıl içerisinde Batı Antalya Havalimanı’mızın çalışmaları başlıyor. " dedi.

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini atan Başkan Türel, "Demre Kruvaziyer limanı ve 'Caretta Caretta' havalimanı hayırlı olsun" dedi.

Muğla Kaplumbağa Plajı'nın tanıtımı yapılacak!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı, caretta carettaların yumurtalarını bırakmasından dolayı "kaplumbağa plajı" olarak da nitelendirilen Dalyan beldesi yakınlarındaki İztu Plajı'nın tanıtımına ağırlık verilecek.

Antalya'nın yeni havalimanının adı: Caretta Caretta!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, AK Parti hükümetinin, muhalefetin hayal dahi edemeyecekleri projeleri gerçekleştirdiğini söyledi..

Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi açıldı!

Bayrampaşa Belediyesi, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Asım’ın nesilleri bu kültür merkezimizde” yetişecek dedi.

Karaot Sahili yat çekek imal projesi iptal edildi!

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Caretta Caretta nesilleri Haberi

Caretta Caretta nesilleri

Caretta Carettalar’ın yuva ve yumurtalarını korumak için görevlendirilen güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

Akdeniz’in en önemli deniz kaplumbağaları yuvalama alanlarından birisi olan 4,3 kilometre uzunluğundaki İztuzu kumsalı, Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında yer alıyor. Akdeniz’in en nadide deniz kaplumbağası türlerinden Carettalar’ın tek üreme bölgesi olan İztuzu sahilinde 15 Nisan-15 Ekim günleri arasında adeta kuş uçurtulmuyor.

-Yumurtaların üzerine havlu sermek dahi yasak

Özel giyimli ve şapkalı görevliler Carettalar’ın üreme bandındaki insan hareketlerini kontrol ediyor. Kaplumbağa yumurtalarının bulunduğu alanlara şemsiye çakmak, top oynamak şezlong koymak, uzanmak ve hatta havlu sermek dahi yasak.

Akşam saat 20.00’den sabah saat 08.00’e kadar insanların girişine kapatılan kumsal, tamamen Carettalar’a kalıyor. 15 Nisan’dan itibaren yumurtlamaya başlayan Carettalar’ın bıraktığı yumurtalardan yumurtalar çıkmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...