28 / 03 / 2024

Caretta Caretta yuvaları

Caretta Caretta yuvaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

TOKİ'nin Elbistan'daki deprem konutları tamamlanma aşamasına geldi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde, sıcak yuvalar hayata geçirmeye devam ediyor.

Doların 3 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı! Rakamı görenlerin gözleri resmen yuvalarından fırladı!

Dolar kurunun 3 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı. Bu rakamı görenlerin gözleri resmen yuvalarından fırladı...

Emekliye yüzde 70 zam 10 bin TL kira yardımı müjdesi! Emeklinin gözleri yuvalarından fırladı!

Son dakika gelişmesine göre, emekli ve memur maaşlarında büyük bir artış gerçekleşecek. Yapılan son açıklamaya göre, emekli ve memur maaşlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve ayrıca 10.000 TL tutarında kira yardımı uygulanacak.

Satıştan kaldırılan destansı telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de! Fiyatını görenlerin ağzı beş karış açık kaldı!

Satıştan kaldırılan olağanüstü telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de!.. Fiyatını görenlerin gözleri yuvalarından fırladı... Hemen bakın, sakın kaçırmayın... İşte fiyatı...

Altın fiyatlarını görenlerin resmen gözleri yuvalarından fırlıyor! İşte 10 Haziran 2023 altın fiyatları! Hemen bakın!

Altın fiyatlarını görenlerin resmen gözleri yuvalarından fırlıyor... İşte 10 Haziran 2023 altın fiyatları... Hemen bakın...

Hatice Kolçak gram altında gerçek rakamı açıkladı! Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki gerçek rakamları açıklayarak, kritik bir açıklamada bulundu. Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırladı!

Satıştan kaldırılan efsane telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de! Fiyatını görenlerin gözleri yuvalarından fırladı!

Satıştan kaldırılan efsane telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de satışa çıktı. iPhone 13 Pro Max, fiyat açısından beklenenin altında bir rakamla müşterilerle buluştu.

Bu ödemeyi duyanların gözleri yuvalarından fırladı! Bu fırsat kaçmaz!

Para kazanmak için kendi işini kurmak isteyen kişilere yeni destek paketi açıklandı. 36 aya kadar fazi almadan 300 bin TL kredi müjdesi verildi. Araç gereç almak isteyenlere ekstra 50.000 TL verilecek. İşte konu hakkındaki ayrıntılar.

Kilosu 30 TL olan karpuzun dilim fiyatını görenin gözleri yuvalarından çıktı! Mevsiminden önce şok etti

Yaz meyvesi olan karpuz mevsiminde önce tezgahlardaki yerini aldı. uçuk fiyatıyla alması neredeyse hayal olan karpuz dilim fiyatı ile de cepleri yakacağa benziyor. Fiyatından dolayı karpuza ilginin olmamasına binaen fiyatının düşmesi bekleniyor.

Bu devlet desteğini duyunca gözleriniz yuvalarından fırlayacak! Hemen bu habere bakın 

İhtiyaç sahiplerine yapılan devlet destekleri vatandaş tarafından merak edilip araştırılıyor. 2023 yılında devletin ihtiyaç sahiplerine sunduğu hizmetler arasında olan ödemelerden biri de yılda dört kez verilen yaşlı ve engelli aylığı.

Dolar için öyle bir rakam geldi ki görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Yeni rakam...

Dolar için öyle bir rakam geldi ki görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Yeni rakam..

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin gözleri adeta yuvalarından fırladı

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı... Tek tek açıklanan bu rakamı görenin gözleri adeta yuvalarından fırladı... Hemen bakın...

Altın fiyatları paraşütsüz çakıldı! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 16 Şubat 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları 16 Şubat Perşembe günü  yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları bugün resmen paraşütsüz çakıldı! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 16 Şubat 2023 altın fiyatları.

Caretta Caretta yuvaları Haberi

Caretta Caretta yuvaları

Caretta Carettalar’ın yuva ve yumurtalarını korumak için görevlendirilen güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

Akdeniz’in en önemli deniz kaplumbağaları yuvalama alanlarından birisi olan 4,3 kilometre uzunluğundaki İztuzu kumsalı, Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında yer alıyor. Akdeniz’in en nadide deniz kaplumbağası türlerinden Carettalar’ın tek üreme bölgesi olan İztuzu sahilinde 15 Nisan-15 Ekim günleri arasında adeta kuş uçurtulmuyor.

-Yumurtaların üzerine havlu sermek dahi yasak

Özel giyimli ve şapkalı görevliler Carettalar’ın üreme bandındaki insan hareketlerini kontrol ediyor. Kaplumbağa yumurtalarının bulunduğu alanlara şemsiye çakmak, top oynamak şezlong koymak, uzanmak ve hatta havlu sermek dahi yasak.

Akşam saat 20.00’den sabah saat 08.00’e kadar insanların girişine kapatılan kumsal, tamamen Carettalar’a kalıyor. 15 Nisan’dan itibaren yumurtlamaya başlayan Carettalar’ın bıraktığı yumurtalardan yumurtalar çıkmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...